flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналітична інформація про виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» №1700-VII від 14.10.2014 рокув Білопільському районному суді за І півріччя 2015 року

10 серпня 2015, 08:15
Аналітична інформація
про виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» №1700-VII від 14.10.2014 рокув Білопільському районному суді за І півріччя 2015 року
 
Дотримання чинного антикорупційного законодавства є одним із пріоритетних напрямів діяльності Білопільського районного суду. Так судом проводиться відповідна робота та вживаються дієві заходи щодо поліпшення організації роботи щодо попередження та профілактики корупційних правопорушень.
26 квітня 2015 року ввійшов в дію Закон України «Про запобігання корупції» №1700–VII від 14.10.2014 року, який визначає правові та організаційні засади функціонування системи запобігання корупції в Україні, зміст та порядок застосування превентивних антикорупційних механізмів, правила щодо усунення наслідків корупційних правопорушень.
З метою профілактики й попередження корупційних діянь в Білопільському районному суді проводилась наступна робота.
Зокрема, на навчаннях 19 та 23 грудня 2014 року працівниками суду було вивчено Закон України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 року.
У І кварталі 2015 року забезпечено своєчасне декларування доходів державними службовцями апарату суду та суддями. Всі працівники Білопільського районного суду, відповідно до ч.1 ст.12 Закону України "Про засади запобігання та протидії корупції", своєчасно подали декларацію про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік.
В ході проведення виробничих та оперативних нарад працівників суду зверталась увага на недопущення корупційних проявів в суді.
Протягом І півріччя 2015 року серед працівників суду корупційних порушень не виявлено, адміністративні протоколи не складались. Інформація про вчинення корупційного діяння або порушення спеціальних обмежень державними службовцями до керівництва суду не надходила. Випадки звільнення осіб на підставі рішення суду також відсутні. Застосування заходів дисциплінарного впливу відносно працівників суду не було.
На постійному контролі тримається організація роботи зі скаргами та зверненнями громадян. На оперативних нарадах звертається увага працівників апарату суду на належне ставлення до фізичних та юридичних осіб, забезпечення надання їм відкритої, прозорої інформації, передбаченої чинним законодавством. Скарги, заяви та пропозиції від громадян у І півріччі 2015 року не надходили.
Секретарем суду Соловйовою В.В. щомісячно надається інформація до ТУ ДСА стосовно осіб, притягнутих до відповідальності за порушення антикорупційного законодавства.
На офіційному веб-сайті Білопільського районного суду систематично розміщується інформація про роботу суду (узагальнення, списки справ призначених до розгляду, інша інформація для громадян).
 
Отже, протягом звітного періоду забезпечено виконання заходів, спрямованих на запобігання проявам корупції, передбачених антикорупційним законодавством. Фактів порушення вимог антикорупційного законодавства серед працівників суду не було.
 
Керівник апарату
Білопільського районного суду                                                    О.І. Порічанська