flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч з учнями 8 – 11 класів Білопільської загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів імені А.С. Макаренка

24 березня 2014, 09:42
Відповідно до Плану основних напрямків роботи Білопільського районного суду на І півріччя 2014 року передбачалося проведення зустрічі з учнями загальноосвітніх шкіл району шляхом читання лекцій з метою попередження злочинності серед неповнолітніх осіб. Така необхідність  зумовлена підвищеною вразливістю та незахищеністю дітей старшого підліткового віку від негативного впливу асоціальних елементів, різноманітних субкультур, неформальних груп, які формують девіантну поведінку неповнолітнього, що в свою чергу може спровокувати вчинення злочинів.
В рамках виконання цього завдання,  з метою підвищення рівня знань та розширення світогляду учнів у сфері застосування адміністративної та кримінальної відповідальності, консультантом з кадрової роботи Білопільського районного суду Горкушею Альоною Володимирівною була проведена зустріч з учнями 8 – 11 класів Білопільської загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів імені А.С. Макаренка Білопільської районної ради Сумської області.
Під час зустрічі була проведена бесіда на тему «Особливості застосування адміністративної та кримінальної відповідальності до неповнолітніх осіб», в ході якої учням було роз’яснено поняття, причини, наслідки та основні аспекти застосування відповідальності до осіб, які на момент вчинення адміністративних проступків  чи кримінальних злочинів не досягли повноліття.