flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок справедливості

23 липня 2019, 15:08

 

        Проведено ще один «Урок справедливості» 

Сьогодні, 30 травня 2019 року, в рамках другої хвилі Всеукраїнської акції «Урок справедливості», ініційованого Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України, суддя Білопільського районного суду Сумської області Марина Черкашина провела зі школярами  1-У класу Сумської спеціалізованої школи №30 І ступеню «Унікум»  черговий «Урок справедливості».

Дітям було продемонстровано мультфільм «Слон проти Жирафи» з тим, щоб вони спробували вирішити спір, що виник між звірами.

Під час перегляду зазначеного вище мультфільму школярі спробували себе у ролі судді. Частина дітей стала на бік слона, а частина підтримала Жирафа. Учасники заходу активно висловлювали свою думку, обгрунтовували свої доводи як на користь слона, так і на користь жирафа. 

Крім того, дітям було запропоновано декілька ілюстрованих ситуацій із книги «Справедливці», під час перегляду яких школярі також змогли висловити свої доводи і міркування щодо поняття «справедливості» та ролі суду під час вирішення суперечок і спорів.

На згадку про зустріч школярі отримали диплом про участь класу в акції та наліпки членів Клубу «Справедливці».

Захід здійснено в рамках реалізації проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

 

            #справедливці-2