flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей 2018 рік

19 листопада 2018, 14:10

2 листопада 2018 року Білопільський районний суд провів черговий День відкритих дверей, учасниками якого були учні 9-11 класів Білопільського навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад №3.

Зустріли гостей заступник керівника апарату суду Світлана Шматенко та консультант суду Дмитро Свердличенко. Після цього учні мали змогу ознайомитись із роботою Білопільського районного суду Сумської області зсередини.

Першим кроком в цьому ознайомленні стало відвідування залу судового засідання, де консультант суду по роботі з персоналом Олеся Васюкова розповіла гостям про те, як проходить судове засідання, зокрема повідала про учасників судового процесу, проведення судового засідання в режимі відеоконференцзв'язку та інше.

Також секретар судового засідання Юлія Кисла розповіла учням про міфічну богиню права й законного порядку Феміду.

 Після цього учасники заходу відвідали канцелярію суду, де старший секретар Лариса Подибайло пояснила учням як саме здійснюється прийом та реєстрація вхідної кореспонденції суду та автоматизований розподіл судових справ між суддями. 

 Крім того, учням випала можливість поспілкуватися із помічником судді Іриною Пушкаловою та секретарем судового засідання Оленою Півньовою.

Під час розмови з учнями, працівники суду поділились досвідом роботи на займаних посадах, наголосили на неабиякій відповідальності, яка покладена на кожного працівника апарату суду.

Побували гості в архіві суду, а також у приміщеннях для конвою та для осіб, які утримаються під вартою.

 Після цього з учнями було проведено правову вікторину, в якій останні брали активну участь. Найактивніші учасники отримали призи.

 Наприкінці заходу традиційно з гостями поспілкувалась голова суду Ольга Терещенко, яка розповіла дітям про деякі особливості роботу суду, про відповідальність неповнолітніх перед законом, показала мантію, в якій суддя здійснює правосуддя, а також нагрудний знак.

Загалом захід відбувся у дружній атмосфері, учасники Дня відкритих дверей поглибили свої знання з правознавства, дізналися багато корисного та цікавого про судові правила і процедури, ознайомились із діяльністю Білопільського районного суду, роботою суддів та працівників апарату суду.

Сповнені приємних вражень від проведеного заходу, запрошені гості висловили бажання стосовно подальших зустрічей.