flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали школярі

25 квітня 2013, 11:46
     24 квітня 2013 року до Білопільського районного суду Сумської області завітали учні 7-А та 7-Б класів Білопільської ЗОШ №2 на чолі зі своїми класними керівниками. Даний захід проводився з метою правового виховання школярів.
 
     Перед учнями виступили голова суду та працівники апарату суду. З привітальним словом до школярів звернулася керівник апарату суду Порічанська О.І., яка ознайомила присутніх з планом заходу, а також коротко розповіла щодо облаштування залів судових засідань.
     Працівник спецпідрозділу міліції «Грифон» Величко В.С. ознайомив присутніх з порядком пропуску осіб до приміщення суду та порядком перебування в суді, а також наслідками порушень правил поведінки. Консультант суду з кадрової роботи Рудь Я.В. розповів про богиню правосуддя Феміду, її походження та атрибути.
 
     Архіваріус суду Проценко О.В. коротко роз’яснила про порядок зберігання справ у суді, надала для ознайомлення деякі справи, датовані 1945-1947 р.р., які на той час оформлялися чорнилами на топографічних мапах (газетах) з певним діалектом відповідно історичного часу.
 
     Голова суду Терещенко О.І. розповіла дітям про судову гілку влади, пояснила школярам їх права та обов’язки. Окремо Ольга Іванівна відмітила з якого моменту настає кримінальна відповідальність та про наслідки вчинення кримінального правопорушення неповнолітніми, пояснила школярам відповідальність за вчинення адміністративних проступків, зокрема, що стосуються хуліганства. Також дітям показала книгу наказів суду, що збереглася до теперішнього часу. Накази в ній датовані починаючи з 1943 року.
 
     Показала голова суду і обов’язкову атрибутику судді: справжню суддівську мантію з нагрудним знаком.
     По завершенню заходу голова суду Терещенко О.І. побажала школярам наполегливо вчитися, здобути відповідні знання, зокрема, бажаючим отримати в майбутньому дипломи юридичного факультету для роботи в суді.
Оскільки у планах Білопільського районного суду ще неодноразово проводитимуться заходи за участю школярів шкіл району, то присутні учні школи були запрошені до участі в подібних заходах.
 
 
Керівник апарату суду                                              О.І. Порічанська