flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

05 грудня 2014, 11:50
18 листопада 2014 року в Білопільському районному суді Сумської області з метою підвищення рівня правової культури, формування поваги до судової системи в черговий раз проведено День відкритих дверей. Запрошеними були учні старших класів Білопільського НВК:ЗОШ I-III ст.-ДНЗ №4 та Білопільської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів ім.Макаранка.
Розпочався захід із зустрічі молоді з керівником апарату суду Порічанською О.І., яка під час вступного слова розповіла про деякі історичні аспекти створення та розвитку місцевого суду. Помічник судді Рудь Я.В. розповів про судову систему України, структуру суду, нововведення у роботі, назвав категорії спорів, що розглядаються судами І інстанції.
Під час заходу юнаки та дівчата побували у залі судового засідання, де почули, як, власне, відбуваються судові процеси з розгляду судових справ в режимі відеоконференції.
Далі заступник керівника апарату суду Н.М.Ольховик провела для гостей ознайомчу екскурсію приміщенням судової установи, розпочавши ії із канцелярії суду. При цьому ст.секретар суду Подибайло Л.М. та секретар суду Могиленець М.М. повідомили молоді про порядок поетапного проходження документів у судi, специфіку роботи канцелярії суду, облік, формуванням та рух справ у суді.
Крім того, учні завітали до робочих кабінетів секретарів судового засідання, помічників суддів та відвідали архів місцевого суду.
Діти мали нагоду поспілкуватися з головою суду-Терещенко О.І., а також з гостями заходу-представниками Білопільської кримінально-виконавчої інспекції, сектору кримінальної міліції в справах дітей та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Загалом захід відбувся у дружній атмосфері, учасники Дня відкритих дверей поглибили свої знання з правознавства, дізналися багато корисного та цікавого про судові правила і процедури, ознайомились із діяльністю Білопільського районного суду, роботою суддів та працівників апарату.