flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у Білопільському районному суді Сумської області 2011 рік

16 березня 2011, 13:32

   День відкритих дверей у Білопільському районному суді Сумської області

 

30 листопада 2011 року у Білопільському районному суді відбувся День відкритих дверей для громадян та учнів нашого району.
Такий захід нашим судом проводився вперше. Його основна мета – ознайомити громадкість із діяльністю суду, підвищити правову освіту населення, покращити обізнаність громадян із судовими процедурами, зробити роботу суду більш відкритою та прозорою, побудувавши довіру громадян до правосуддя.
Про проведення даного заходу судом проінформовано громадськість шляхом розміщення оголошення на офіційній веб–сторінці суду, на дошці об’яв суду,  а також оголошення передано до міської бібліотеки
Нас відвідали учні випускних класів Білопільської загальноосвітньої школи  № 1 з  класними  керівниками та представниками міської бібліотеки. 
Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з розповіді співробітника спецпідрозділу судової міліції «Грифон», який ознайомив присутніх з правилами пропуску до суду.  
Далі керівник апарату суду Порічанська О.І. провела екскурс приміщенням суду: старшокласники побували у залах судових засідань, оглянули дошку оголошень  суду, ознайомилися з розміщеною на ній інформацією. 
До судового архіву школярів запросила архіваріус Проценко О.В. Діти були вражені тим, що у невеликій кімнатці зберігається численна кількість справ. При огляді архіву суду присутніх вразило також те, що у ньому зберігаються рішення, ще з 1946 року.  
Старшокласники побували і в робочому кабінеті голови суду Терещенко О.І., побачили справжню суддівську мантію та нагрудний знак, що є невід’ємним атрибутом під час проведення засідань. 
Оскільки ведення судових документів віднедавна стало комп’ютеризованим, то старший секретар суду Подибайло Л.М. ознайомила відвідувачів з реєстрацією документів в автоматизованій системі документообігу суду, а секретар суду Степаненко Ю.В. роз’яснила останнім порядок заведення обліково-статистичної картки на цивільну справу та здійснення автоматичного розподілу судових справ між суддями. 
Керівник апарату суду також ознайомила старшокласників з веб-порталом «Судова влада України» та веб-сайтом Білопільського районного суду Сумської області, де можна знайти корисну інформацію про судову систему України, нормативно-правові акти, реквізити для сплати судового збору, контактні дані суду, загалом інформацію про його роботу.    
Про діяльність суду та будні працівників установи докладно розповіла гостям голова суду Терещенко О.І., відповівши на всі запитання, що цікавили присутніх. В своїй промові голова суду висвітила основні напрямки судової влади, зміни, які відбулися в організаційній структурі судів в зв’язку з прийняттям Закону України «Про судоустрій та статус суддів», проблеми, які стоять перед органами правосуддя в нинішній час, завдання та принципи діяльності, особливості роботи суду, порядок призначення на посаду судді та інше. 
 Так як на даний час випускники шкіл перебувають в пошуку професії і тим, хто вже зацікавився правознавством і мріє свою майбутню професію пов`язати з ним, голова суду побажала старшокласникам успіхів у навчанні та натхнення, а відвідувачі суду висловили подяку керівництву суду за проведений захід.  
День відкритих дверей у суді також докладно був висвітлений на сторінках районної газети «Білопільщина» №149-151 від 10 грудня 2011 року.