flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

20 жовтня 2016, 09:15

11 жовтня 2016 року Білопільський районний суд Сумської області в черговий раз відкрив свої двері молоді Білопільщини. Цього разу до суду завітали школярі: учні 8 та 9 класів Білопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 разом зі своїми класними керівниками. Серед відвідувачів суду були і представники Білопільської районної бібліотеки.

Розпочався захід із зустрічі молоді із заступником керівника апарату суду Шматенко С.С., яка звернулася до присутніх із вітальним словом.

Під час заходу юнаки та дівчата побували у залі судового засідання, де почули, як, власне, відбуваються судові процеси з розгляду справ. Про облаштування залу судового засідання та розгляд справ у ньому докладно в зрозумілій для дітей формі розповіла заступник керівника апарату суду. Судовий розпорядник Копченко В.Г. повідала про судову систему України, структуру суду, нововведення у роботі. Секретар судового засідання Ольховик А.М. продемонструвала дітям статую Феміди та розповіла про її походження і атрибути.

Після цього заступник керівника апарату суду Шматенко С.С. провела для гостей ознайомчу екскурсію приміщенням судової установи, розпочавши ії із канцелярії суду. При цьому старший секретар суду Подибайло Л.М. та секретарі суду Могиленець М.М. і Малікова Л.І. повідомили молоді про порядок поетапного проходження документів у судi, специфіку роботи канцелярії суду, облік, формуванням та рух справ у суді.

Крім цього, учні завітали до робочих кабінетів секретарів судового засідання, помічників суддів та відвідали архів суду.

В якості гостя до суду було запрошено практикуючого юриста, радника голови районної ради, члена Національної спілки журналістів України  Даценка А.М. Останній поспілкувався з дітьми на тему: «Права дитини, або дитина в праві». 

 Кожного року колектив суду намагається урізноманітнити свою програму проведення заходу. Цього разу школярам було запропоновано взяти участь у правовій вікторині, питання для якої були розроблені із врахуванням всього почутого і побаченого дітьми під час проведення даного заходу. Останні залюбки брали в ній участь. Найактивніші учасники вікторини отримали невеличкі подарунки.

Традиційно під час заходу відбулась зустріч учнів із головою суду Терещенко О.І., яку діти слухали із зацікавленістю. Голова суду розповіла про історію та діяльність суду, пояснила школярам їх права та обов’язки, наводила приклади із практики.

Загалом захід відбувся у дружній атмосфері, учасники Дня відкритих дверей поглибили свої знання з правознавства, дізналися багато корисного та цікавого про судові правила і процедури, ознайомились із діяльністю Білопільського районного суду, роботою суддів та працівників апарату суду.

Сповнені приємних вражень від проведеного заходу, запрошені гості висловили бажання стосовно подальших зустрічей.