flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася робоча зустріч

22 червня 2020, 14:08

У приміщенні Білопільського районного суду Сумської області 22 червня 2020 року відбулася робоча зустріч голови суду Терещенко О.І. з представниками Білопільського відділу Конотопської місцевої прокуратури. Також до зустрічі долучилися керівник апарату суду Порічанська О.І. та представники Білопільського ВП ГУНП в Сумській області і Білопільського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області.

 Робоча зустріч проведена у зв’язку з набранням 1 липня 2020 року чинності Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень" № 2617-VIII.    

Головною метою робочої зустрічі було обговорення актуальних питань  щодо впровадження інституту кримінальних проступків: порядок розслідування кримінальних проступків, класифікація за тяжкістю, строки розслідування кримінальних проступків, закінчення дізнання та судового розгляду тощо.

 Присутні на зустрічі зазначили, що розслідування кримінальних проступків буде проводитися у формі дізнання зі спрощенням процедури, включаючи скорочені строки, а тому сподіваються на якісний та ефективний розгляд кримінальних проступків, а також дотримання процесуальних строків.