flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 9 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який до смерті забив власну матір

17 червня 2020, 16:07

Вироком Білопільського районного суду Сумської області від 17.06.2020 Ч. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, яке спричинило смерть потерпілої), і призначено йому покарання за цим законом у виді 9 ( дев’яти ) років позбавлення волі.

Обвинувачений Ч. свою вину у вчиненні  інкримінованого йому кримінального правопорушення повністю не визнав.

Допитавши обвинуваченого, потерпілу, свідків, судового експерта , дослідивши письмові і речові докази у їх сукупності, суд прийшов до висновку, що винуватість Ч. знайшла своє повне підтвердження в ході досудового слідства.

Обставиною, що згідно зі статтею 66 Кримінального кодексу України пом'якшує покарання Ч. – активне сприяння розкриттю злочину.

Обставинами, що згідно зі статтею 67 Кримінального кодексу України обтяжують покарання Ч. – вчинення злочину в стані алкогольного сп'яніння та вчинення злочину щодо особи похилого віку.

 Головуючий суддя - Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №584/1473/17.

Для інформації: 27.10.2017 близько 23.30 громадянин Ч., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, умисно, усвідомлюючи та бажаючи настання суспільно-небезпечних наслідків у вигляді тілесних ушкоджень людини, не бажаючи при цьому позбавлення життя потерпілої, розуміючи, що вона є особою похилого віку, став наносити руками та ногами з достатньою силою чисельні удари в область голови, тулубу та кінцівок матері, завдавши їй щонайменше 16-18 ударів. Після цього Ч. припинив побиття матері та залишив її на підлозі у кімнаті будинку. У період із 00.00 до 06.00 години 28.10.2017 від отриманих тілесних ушкоджень остання померла.  

Санкція частини другої статті 121 Кримінального кодексу України, за якою обвинувачувався Ч., передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років.