flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

І знову «Урок справедливості»

04 червня 2019, 12:08

Цього разу до суду завітали учні Білопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 Білопільської районної ради Сумської області, з якими було проведено «Урок справедливості».

Під час Уроку учнів було залучено до дискусії про суперечки та їх справедливе вирішення.

Суддя Юлія Свиргуненко показала дітям мантію та нагрудний знак, розповіла про їх значення.

Заступник керівника апарату суду Світлана Шматенко повідала дітям про роботу суду, а також показала зал судового засідання, розповіла про розгляд справ у режимі відеоконференцзв’язку тощо.

Під час перегляду мультфільму «Слон проти Жирафи» діти спробували себе у ролі судді. Переважна більшість дітей стала на бік Жирафи. Діти активно висловлювали свою думку, обгрунтовували свої доводи. 

На згадку про те, що учні стали членами Клубу «Справедливці», вони отримали наліпки із зображенням героїв мультфільму та Диплом за участь в акції.

Діти залишилися дуже задоволені новими знаннями та можливістю побувати у справжньому залі судового засідання та поспілкуватися з суддею.

Проведення заходу ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України та здійснено в рамках реалізації проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».