flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали суду

19 червня 2013, 11:36
14 травня 2013 року Білопільським районним судом ухвалено вирок відносно раніше не судимого гр. Т., який у жовтні 2012 року, перебуваючи в яру с. Бобрик Білопільського району, знайшов у чагарниках кущі дикоростучої коноплі. Гр. Т. зірвав 20 гілок рослин коноплі та приніс їх до свого господарства, де поклав сушитися на горище в будинку та хліву. Після висихання коноплі, останній відділив листя від стебел, перетерши руками подрібнив та пересіяв через сито. Подрібнену коноплю він розділив у паперові згортки та поліетиленові пакети, які продовжив зберігати у своєму господарстві без мети збуту. У квітні 2013 року за місцем проживання гр. Т. під час обшуку було виявлено та вилучено канабіс, загальна вага якого у висушеному стані становить 459,004 г. Вироком суду гр. Т. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, і призначено узгоджене сторонами покарання у виді штрафу в сумі 1700 грн.
14 травня 2013 року Білопільським районним судом ухвалено вирок відносно раніше не судимого гр. П., який в точно не встановлений день 1992 року під одягом на полиці меблевої стінки, яка розташована в кімнаті його власного будинку, виявив револьвер «Наган», який належав його померлому тестю. Достовірно знаючи, що револьвер «Наган» не зареєстрований у встановленому законом порядку та на нього відсутні будь-які дозвільні документи, гр. П. продовжив його зберігати у своєму будинку. В квітні 2013 року під час проведення санкціонованого обшуку у будинку останнього працівниками Білопільського РВ було виявлено та вилучено вказаний револьвер. Вироком суду гр. П. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, і призначено йому покарання на підставі ст. 69 КК України у виді штрафу в сумі 1000 грн.
05 червня 2013 року Білопільським районним судом прийнято постанову відносно гр. О., яка ухиляється від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо виховання та навчання свого неповнолітнього сина П.. Так, станом на 15 травня 2013 року неповнолітній П. має пропуски у школі без поважних причин. Крім того, гр. О. протягом року притягувалася до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дитини. Постановою суду гр. О. притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 184 КУпАП та накладено стягнення у виді штрафу в розмірі 34 грн.
06 червня 2013 року Білопільським районним судом прийнято постанову відносно гр. Р, який наприкінці травня 2013 року, близько 10 години ранку, керував автомобілем з явними ознаками сп’яніння по вул. Макаренка в м. Білопіллі. Від проходження медичного огляду для визначення стану сп’яніння останній ухилився шляхом відмови в присутності двох свідків, чим порушив п. 2.5 ПДР України. Постановою суду гр. Р. притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП та піддано адміністративному стягненню у виді арешту строком на сім діб.