flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проаналізовано обліково-статистичну роботу Білопільського районного суду за І півріччя 2017 року.

06 липня 2017, 13:35

За результатами проведеного аналізу протягом І півріччя 2017 році в суді було здійснено ряд організаційних та практичних заходів, спрямованих на покращення статистичної роботи щодо первинного обліку справ та матеріалів, правильності складання статистичних звітів, достовірності показників та вчасного подання їх до територіального управляння. Внесення та опрацювання даних здійснювалося за допомогою комп’ютерної програми «Д-3», що включає, зокрема, реєстрацію вхідної та вихідної кореспонденції й етапів її руху, автоматизований розподіл справ між суддями, надання учасникам судових процесів інформації про стан розгляду справ, у яких вони беруть участь; централізоване зберігання текстів судових рішень та інших процесуальних документів; підготовку статистичних даних тощо.

Крім того, за допомогою програми здійснюється автоматичне відправлення судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень.

              Також, з працівниками апарату суду проводилися навчання по веденню діловодства, вивчались рішення Європейського Суду та зміни до законодавства, тощо. У суді постійно проводилась робота по підвищенню рівня організації обліково-статистичної роботи              .

  Питання, які є важливими для організації роботи суду та забезпечення судочинства, обговорюються на оперативних нарадах суду, що проводяться майже щотижнево.

Також, протягом І півріччя 2017 року здійснювалась робота щодо вдосконалення та наповнення інформацією web-сайту Білопільського районного суду. Сторінка постійно оновлюється та підтримується на належному рівні. Інформація та матеріали публікуються державною мовою та є доступними для користувачів у повному обсязі, усі показники є змістовними та достовірними.

  Відповідно до затвердженого ТУ ДСА України в Сумській області графіка прийому звітів, в січні 2017 року Білопільським районним судом за допомогою КП «Д-3» було вчасно сформовано з засвідченням електронним цифровим підписом відповідальних осіб та направлено в електронному вигляді (засобами електронної пошти) річний звіт про стан здійснення правосуддя за формами: №№1, 1-ОП, 1-1-ОП 1-1,1-Л, 2-А, 2-Ц, 3, 4, 5, 6, 7, 8

              Підсумовуючи вищевикладене, можна стверджувати, що обліково-статистична робота в Білопільському районному суді Сумської області протягом І півріччя 2017 року підтримувалась на належному рівні та здійснювалась відповідно до нормативно-правових документів, які регулюють питання судової статистики. Місцевим судом вжито усіх можливих заходів для налагодження та вдосконалення обліково-статистичної роботи.