flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проходження навчання керівника апарату місцевого суду в м.Харкові

31 травня 2013, 13:42
27–31 травня 2013 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводило підготовку керівників апаратів місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції. З метою підвищення рівня кваліфікації в даному навчанні взяла участь керівник апарату Білопільського райсуду – Порічанська О.І.
Під час занять було вивчено такі теми:
Злочини у сфері службової діяльності. Практика розгляду справ про посадові злочини. Розгляд кримінальних справ по перевищенню влади або службових повноважень. Особливості привласнення, розтрати майна від заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем. Судова практика кваліфікації злочинів, передбачених ст.ст. 364 і 365 КК України. Судова практика про злочини у сфері службової та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг (розділ 17 КК України).
Психологія діяльності працівника апарат у суду. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Запобігання ефекту професійного вигорання.
Організація роботи із зверненнями громадян у місцевих та апеляційних судах. Специфіка роботи зі зверненнями громадян. Порядок прийняття та розгляду судових звернень громадян та здійснення контролю за їх розглядом. Закон України “Про звернення громадян ”. Розмежування звернень (запитів) відповідно до Закону України “Про звернення громадян ” та Закону України “Про доступ до публічно ї інформації ”. Єдиний державний реєстр судових рішень. Забезпечення доступу громадськості до рішень суду.
Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні. Виконання вимог Закону України “Про засади запобігання та протидії корупції ” та інші теми.