flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено збори суддів

17 травня 2017, 11:49

16 травня 2017 року на зборах суддів Білопільського районного суду Сумської області розглядався річний звіт голови суду Терещенко О.І.  щодо виконання своїх функціональних обов’язків на адміністративній посаді голови суду.

З дня обрання головою суду нею було скликано та проведено 6 засідань зборів суддів Білопільського районного суду: 4 засідання у період з 30 травня 2016 року по 31 грудня 2016 року та 2 засідання у період з 01 січня 2017 року по 27 лютого 2017 року .

З метою підвищення якості судочинства у суді нею, як головою суду, ініційовано  проведення 20 оперативних нарад, 3 виробничі наради, проведено 7 занять з суддями та працівниками апарату з вивчення практики рішень ЄСПЛ, національного судочинства, а також змін до поточного законодавства.

З метою підвищення ефективності правозастосовної діяльності Білопільського районного суду з питань дотримання строків розгляду справ та якості винесених рішень в суді постійно проводиться аналіз причин скасування та змін вироків, рішень, постанов та ухвал суду.

На виконання своїх повноважень в частині контролю ведення в суді судової статистики постійно проводилась робота по підвищенню рівня організації обліково-статистичної роботи.

Так, протягом звітного року в суді було проведено ряд організаційних та практичних заходів, спрямованих на покращення статистичної роботи щодо первинного обліку справ та матеріалів, правильності складання статистичних звітів, достовірності показників та вчасного подання їх до територіального управляння.

Згідно з планами роботи суду на І та ІІ півріччя 2016 року, І півріччя 2017 року, які затверджені нею, як головою суду, заплановані та проведені наступні заходи: виробнича нарада по підсумках роботи суду за 12 місяців 2016 року; перевірка стану звернення до виконання судових вироків, рішень, постанов та ухвал за 12 місяців 2016 року та І півріччя 2017 року; перевірка роботи секретарів щодо оформлення справ після їх розгляду та дотримання строків передачі їх до канцелярії суду; оцінка ефективності діяльності суду за 2016 рік, результати якої опубліковано на офіційному веб-сайті суду;  перевірка роботи канцелярії щодо правильності та повноти заповнення в системі КП «Д-3» обліково-статистичних карток з кримінального та цивільного судочинства; перевірка роботи помічників суддів щодо своєчасного та якісного заповнення карток обліку сум матеріальної та моральної шкоди, завданих злочином та якості заповнення картки на особу, стосовно якої судом розглянуто матеріали кримінального провадження  тощо.

На виконання Закону України «Про звернення громадян» в Білопільському районному суді встановлені графіки особистого прийому громадян головою суду.

Так протягом звітного періоду  на особистий прийом до голови суду звернулося 12 громадян. Основними причинами звернення громадян були: порядок оформлення спадщини на нерухоме майно; виплата пенсії особам, які переселилися з окупованої території; розірвання трудового договору; зняття з реєстрації в будинку; виселення з будинку; реєстрація неповнолітніх дітей, які є громадянами іншої держави; судовий порядок розірвання шлюбу; стягнення аліментів. З усіх питань з якими звертались громадяни були надані роз’яснення.

Перебуваючи на адміністративній посаді, Терещенко О.І., як суддя, розглядала судові справи всіх категорій, в тому числі розглядала кримінальні провадження щодо неповнолітніх.

Зборами суддів визнано роботу судді Терещенко Ольги Іванівни протягом зайняття нею адміністративної посади голови Білопільського районного суду Сумської області за період травень 2016 року – травень 2017 року позитивною та такою, яка виконувалася на належному рівні відповідно до норм законодавства.