flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прокурор відмовився від підтримання державного обвинувачення

03 квітня 2017, 13:55

            31 березня 2017 року до суду надійшла постанова прокурора, погоджена з прокурором Конотопської місцевої прокуратури Сумської області Сегидою С.М., про відмову від підтримання державного обвинувачення у зв’язку з недоведеністю вини обвинуваченого О. у вчиненні ним злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України            

            Ухвалою Білопільського районного суду Сумської області від 31 березня 2017 року закрито кримінальне провадження, внесене в Єдиний реєстр досудових розслідувань 12 серпня 2013 року за №12013200130000710 відносно О. за ч. 1 ст. 286 КК України, у зв’язку з відмовою прокурора від підтримання державного обвинувачення.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №577/1609/15-к.

Для інформації: досудовим розслідуванням О. обвинувачувався в тому, що 10 серпня 2013 року близько 15 години керував власним автомобілем ВАЗ, рухаючись зі швидкістю близько 55 км/год. на ділянці 123 км автодороги Суми-Конотоп-Батурин в напрямку м. Конотоп, Сумської області.

У цей же час в попутному напрямку позаду автомобіля О. зі швидкістю близько 90 км/год. рухався К. на власному автомобілі Опель.

К., наблизившись до автомобіля О., почав його обгін. У цей момент О., який належним чином не стежив за дорожньою обстановкою, вирішив об’їхати перешкоду у вигляді вибоїни на автодорозі. Не переконавшись, що це буде безпечним і не створить перешкод іншим учасникам руху, він різко виїхав на зустрічну смугу, де в цей момент рухався автомобіль Опель під керуванням К. У результаті своїх дій О. створив ситуацію, при якій К., керуючи автомобілем, допустив зіткнення з автомобілем під керуванням О. під кутом 20 ± 5 градусів.

У результаті ДТП К. отримав тілесні ушкодження у вигляді: садна на потилиці справа; відсутність І верхнього зуба справа, І нижнього зуба справа, І та ІІ нижніх зубів зліва; переломи: ІІ верхнього зуба справа, ІІ та ІІІ верхніх зубів зліва. Лікарем стоматологом-хірургом Сумської обласної клінічної лікарні встановлено діагноз: травматичний періодонтит нижніх зубів І справа, І та ІІ зліва, дані зуби видалені. Лікарем-нейрохіргом Сумської обласної клінічної лікарні встановлено діагноз: садно м’яких тканин потилиці, вказані тілесні ушкодження спричинили значну стійку втрату працездатності менше ніж на 1/3 і по цьому ознаку відносяться до категорії середньої тяжкості.

В обвинувальному акті зазначалося, що в діях водія О. вбачається невідповідність пункту 10.1 Правил дорожнього руху України, згідно з яким перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.

З технічної точки зору невідповідність дій водія О. вимогам п. 10.1 Правил дорожнього руху України знаходиться у причинному зв’язку з виникненням ДТП та наслідками, що настали.

Дії О. досудовим розслідуванням кваліфіковані за ч. 1 ст. 286 КК України, як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження.