flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянуте кримінальне провадження відносно колишнього сільського голови с. Олександрівка Буринського району

09 лютого 2017, 13:37
09 лютого 2017 року проголошено вирок у кримінальному провадженні відносно колишнього сільського голови с. Олександрівка Буринського району.
Вироком Білопільського районного суду Сумської області від 06 лютого 2017 року Б. визнано винним за ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України, та призначено йому покарання:
- за ч. 1 ст. 366 КК України у виді штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 гривень, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності на строк 3 роки;
- за ч. 3 ст. 191 КК України у виді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності строком на 3 роки.
На підставі ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності строком на 3 роки.
Початок відбування покарання визначено з дня затримання та поміщення до слідчого ізолятору.
Стягнуто з Б. на користь держави в особі Олександрівської сільської ради Буринського району Сумської області 67021 грн. 18 коп. у рахунок відшкодування матеріальної шкоди, завданої злочином.
У задоволенні решти позовних вимог прокурора у кримінальному провадженні в інтересах держави в особі Олександрівської сільської ради Буринського району Сумської області про стягнення з Б. матеріальної шкоди відмовлено.
Стягнуто з Б. на користь держави 5284 грн. 44 коп. витрат за проведення судових економічних експертиз.
Вирішено питання щодо речових доказів.
Скасовано арешт з грошових коштів обвинуваченого, розміщених на картковому рахунку в банку, накладений відповідно до ухвали Буринського районного суду Сумської області від 02 лютого 2016 року.
Протягом тридцятиднів з моменту проголошення вироку він може бути оскаржений до Апеляційного суду Сумської області через Білопільський районний суд Сумської області.
Головуючий суддя – Свиргуненко Ю.М.
Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №574/121/16-к.
Для інформації: особа обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, а саме: у тому, що обіймаючи посаду сільського голови складав і видавав протягом 2011-2015 років неправдиві рішення сільської ради про виплату йому коштів з бюджету сільської ради.
Крім того, вказана особа також обвинувачується в тому, що ініціював перед фермерами та особами, які здійснюють господарську діяльність, придбання для сільської ради за рахунок вказаних осіб автомобіля, який у подальшому зареєстрував на своє ім’я, а згодом продав.