flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянуто кримінальне провадження по факту умисного заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого

27 січня 2017, 11:00
23 січня 2017 року Білопільським районним судом Сумської області розглянуто кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України. Вироком суду Ш. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України, та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років. На підставі ст. 71 КК України до покарання, призначеного за цим вироком, частково приєднано покарання за вироком Білопільського районного суду Сумської області від 31 серпня 2015 року і за сукупністю вироків призначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років 6 місяців. Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишено до набрання вироком законної сили.
Головуючий суддя – Терещенко О.І.
Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/2163/16-к.
Для інформації: особа обвинувачувалася в тому, 12 вересня 2016 року близько 15 години 30 хвилин разом із З. після спільного вживання спиртних напоїв перебували на вулиці Покровській, у с. Білани, Білопільського району, Сумської області і між ними виникла словесна сварка на побутовому ґрунті.
У ході сварки Ш., діючи з прямим умислом, направленим на заподіяння тяжких тілесних ушкоджень З., почав наносити останньому численні удари руками в область грудної клітки, живота, а також по голові, у результаті чого заподіяв З. наступні тілесні ушкодження: прямий перелом Х ребра зліва зовні від лопаточної лінії. Крововиливи в м’які тканини грудної клітки. Садна та синці на грудній клітці. Розрив селезінки. Розрив брижейки тонкої кишки зліва. Розрив слизової оболонки передньої стінки шлунку з крововиливом під серозну оболонку. Крововиливи в брижейку тонкої кишки та великого сальника. Крововилив в м’які тканини живота. Синець в ділянці пупка. Садна крижової ділянки справа та по нижньому краю правої сідниці. Садна та синці голови та обличчя. Крововилив в м’які тканини голови зліва в ділянці соскоподібного відростка. Синці на плечах. Садно на правому передпліччі та на лівій кисті.
13 вересня 2016 року З. від отриманих тілесних ушкоджень помер в КЗ Білопільської районної ради «Білопільська ЦРЛ».
Причиною смерті стала поєднана тупа травма грудної клітки та живота, яка супроводжувалася переломом Х ребра зліва, розривом селезінки, розривом брижейки тонкої кишки зліва, розривом слизової оболонки передньої стінки шлунку з крововиливом під серозну оболонку, крововиливами в брижейку тонкої кишки та великого сальника та ускладнилася гострим малокрів’ям органів.
Всього потерпілому було нанесено не менше 6 ударів в ділянку голови та обличчя, не менше 8 ударів в ділянку грудної клітки, близько 5 ударів в ділянку живота більше зліва, не менше 3 ударів в ділянку попереку.