flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали суду

24 квітня 2013, 10:34

 21 березня 2013 року Білопільським районним судом ухвалено вирок відносно гр. К., раніше не судимого.  У жовтні 2012 року гр. К. вирішив викрасти металевий контейнер у гр. О., домовився з гр. Б., щоб він допоміг перевезти контейнер на пункт прийому металобрухту, та гр. Д., щоб той газовим різаком розрізав контейнер на частини. Останнім гр. К. повідомив, що контейнер він придбав у невідомого чоловіка. Наступного дня вони всі разом на тракторі з причепом прибули до домогосподарства  гр. О. і зайшли на неогороджену територію його земельної ділянки, де знаходився металевий контейнер. Підійшовши до контейнера, гр. Д. почав розрізати його на частини, після чого гр. К. та гр. Б. завантажили відрізані частини на причеп. В цей час, протиправні дії гр. К. були помічені та припинені родичкою гр. О. – гр. Н. Вироком суду гр. К. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 15, ч.1 ст. 185 КК України, та призначено покарання у виді штрафу в сумі 850 грн.

 
29 березня 2013 року Білопільським районним судом прийнято постанову відносно гр. М., який в березні 2013, року керуючи машиною на автодорозі Білопілля – Іскрисківщина в районі с. Соляники, не виконав вимогу інспектора ДАІ про зупинку. Постановою суду гр. М. притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 122-2 КУпАП та накладено стягнення у розмірі 153 грн.
 
04 квітня 2013 року Білопільським районним судом прийнято постанову відносно гр. П., який в кінці березня 2013 року в м. Суми по вул. Засумська реалізував цигарки без державної реєстрації як приватного підприємця, без отримання ліцензії на здійснення певного виду діяльності, чим порушив вимоги ст. 15 ЗУ «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодово-ягідних алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Постановою суду гр. П. притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 164 КУпАП та накладено стягнення у виді штрафу у розмірі 340 гривень з конфіскацією тютюнових виробів.
 
02 квітня 2013 року Білопільським районним судом прийнято постанову відносно гр. Б., який в кінці січня 2013 року, керуючи власним автомобілем, не врахував дорожню обстановку, не вжив заходів для зменшення швидкості та допустив зіткнення з стоячим на поїжій частині автомобілем. Своїми діями гр.Б. порушив  12.1,12.3 Правил дорожньго руху України і вчинив правопорушення, передбачене ст.124 КУпАП. Постановою суду гр. Б. притягнено до адміністративної відповідальності за ст.124  КУпАП та накладено стягнення у виді штрафу у розмірі 425 гривень.
 
02квітня 2013 року Білопільським районним судом прийнято постанову відносно гр. Х., який на початку січня 2013 року, перебуваючи під адміністративним наглядом, був відсутній вдома, чим порушив встановлені відносно нього правила адміністративного нагляду. Постановою суду відповідно до ч.2 ст.187 КУпАП до гр. Л. застосовано стягнення у виді штрафу у розмірі  51 гривень. 
 
21 березня 2013 року Білопільським районним судом ухвалено вирок відносно гр. Ф., раніше не судимого. Гр. Ф., достовірно знаючи про те, що виготовлення та зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу є протиправними діями, придбав у магазині стартовий пістолет «ZORAKI» калібру 9 мм, саморобним способом видалив заглушку з каналу ствола пістолету, виготовивши тим самим загальнонебезпечний предмет, пристосований для проведення з нього пострілів. Таким чином своїми діями гр. Ф. вчинив злочин, передбачений ч. 1 ст. 263 КК України, а саме: незаконне поводження зі зброєю, тобто зберігання та виготовлення вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу. Гр. Ф.  призначено покарання у виді штрафу в сумі 850 гривень.