flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали суду

15 квітня 2013, 09:25

 06 березня 2013 року Білопільським районним судом ухвалено вирок відносно гр. М., раніше не судимого. У вересні 2012 року гр. М. знайшов два кущі дикоростучої коноплі, які зрізав та переніс на горище власного будинку сушитися. З висушених рослин коноплі гр. М. зірвав верхні частини, перетер їх руками для подальшого вживання шляхом паління і продовжував зберігати незаконно виготовлений наркотичний засіб без мети збуту. Вироком суду гр. М. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, та призначено узгоджене із сторонами покарання у виді штрафу в сумі 850 грн.

 
12 березня 2013 року Білопільським районним судом ухвалено вирок відносно гр. К., раніше  судимого, та гр. Н., раніше не судимої. На початку січня 2013 року гр. К. та гр. Н. перебували вдома у гр. З., яка попросила гр. К. допомогти їй вирішити питання налагодження у ПАТ “КБ “ПриватБанк” послуги sms-інформування про рух коштів на її картковому рахунку, а також подивитися, чи перераховані кошти на картку, на що гр. К. погодився. У подальшому гр. З. передала останньому свою банківську картку та пін-код до неї. Наступного дня гр. К. та гр. Н. прибули до банкомату, перевіривши рахунок, у них виник спільний умисел, спрямований на таємне заволодіння грошима гр. З., реалізуючи який вони викрали грошові кошти в сумі 2500 грн.  Вироком суду гр. К. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України, та призначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 1 місяць; гр. Н. визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України, та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.
 
25 березня 2013 року Білопільським районним судом прийнято постанову відносно гр. П., яка ухиляється від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо виховання, умов проживання своєї малолітньої дочки К., а саме: в будинку антисанітарні умови проживання, прохолодно,  неприємний запах, продуктів харчування в недостатній кількості, постільна білизна, дитячий одяг, підлога брудні. Постановою суду відповідно до ч. 1 ст. 184 КУпАП гр. П. попереджено.
 
27 березня 2013 року Білопільським районним судом прийнято постанову відносно фізичної особи - підприємця гр. Р., який протягом 2012 року порушував вимоги ст. 96, ч.ч. 1, 2 ст. 115 КзПП України, а саме: працівникам М., О., К. заробітна плата нараховувалася без урахування міжкваліфікаційних співвідношень розмірів посадових окладів та виплати проводились менше двох разів на місяць через проміжок часу, що перевищує 16 календарних днів. Постановою суду гр. Р. притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 41 КУпАП та накладено стягнення у виді штрафу у розмірі 510 гр.
 
28 березня 2013 року Білопільським районним судом прийнято постанову відносно гр. К., який на початку березня 2013 року в с. Луциківка Білопільського району, керуючи мотоциклом, не виконав вимогу інспектора ДАІ про зупинку, чим порушив вимоги п. 2.4 ПДР України. Постановою суду гр. К. притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 122-2 КУпАП та накладено стягнення у виді штрафу у розмірі 153 гривні.