flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали суду

27 березня 2013, 13:08

 22 лютого 2013 року Білопільським районним судом ухвалено рішення відносно гр. О., яким останню позбавлено батьківських прав відносно малолітньої доньки А. та стягнуто щомісячні аліменти на її утримання до досягнення нею повноліття. Гр. О. неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, але на шлях виправлення не стала: зловживала спиртними напоями, вела аморальний спосіб життя, ніде не працювала, ухилялася від виконання своїх батьківських обов’язків щодо виховання та утримання малолітньої доньки, у вихованні участі не приймала та не створила належних умов для проживання дитини.

 
06 березня 2013 року Білопільським районним судом ухвалено рішення відносно гр. П., яким останню попереджено про необхідність змінити ставлення до виховання своєї неповнолітньої дитини – Б. та стягнуто на користь дитячого закладу, де буде виховуватися дитина, щомісячні аліменти на її утримання. В свою чергу, на орган опіки та піклування Шкуратівської сільської ради Білопільського району покладено контроль за виконанням гр. П. батьківських обов’язків щодо неповнолітньої дитини. Так гр. П. є матір’ю неповнолітнього Б., який, за заявою матері, знаходиться на вихованні в Сумському обласному спеціалізованому будинку дитини. Гр. П. дитину провідала лише один раз, участі у вихованні та утриманні дитини не брала, станом здоров’я не цікавилася, бажання повернути дитину в сім’ю не виявляла. За місцем проживання гр. П. характеризується негативно, веде антиморальний спосіб життя.
 
11 січня 2013 року  Білопільським районним судом прийнято постанову відносно гр. С. який на початку листопада 2012 року в м. Білопіллі керував власним автомобілем з ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження медичного огляду на стан сп’яніння відмовився в присутності двох свідків, чим порушив пункт 2.5 ПДР України. Постановою суду гр. С. притягнуто до адміністративної відповідальності та застосовано стягнення у виді штрафу у розмірі 3 000 грн. 
 
18 лютого 2013 року  Білопільським районним судом ухвалено вирок відносно гр. М., яким останнього визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 125 КК України, і призначено йому узгоджене зі сторонами покарання у виді штрафу в сумі 510 грн. Наприкінці листопада 2013 року на ґрунті раптової неприязності  виникла сварка гр. М. з гр. К., у ході якої гр. К. нанесено один удар в область голови металевою палицею, що він тримав у руках та за допомогою якої пересувався. Після цього гр. К. було госпіталізовано до Білопільської ЦРЛ. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи виявлено тілесне ушкодження, що відноситься до категорії легких.
 
19 лютого 2013 року  Білопільським районним судом ухвалено вирок відносно  гр. С., раніше не судимого. Так наприкінці жовтня 2013 року гр. С., перебуваючи у дворі свого господарства в стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті ревнощів вчинив сварку зі своєю співмешканкою гр. В. Після сварки гр. В. вийшла з двору, а гр. С., взявши сокиру зі свого господарства, наздогнав свою співмешканку та  наніс їй один удар обухом сокири по лівому боку в район ребер знизу. Згідно висновку судово-медичної експертизи в гр. В. виявлений перелом ребра без зміщення. Вироком суду  гр. С. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КК України, і призначено йому покарання у виді обмеження волі строком на один рік.