flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нормативи фінансових витрат на розгляд однієї судової справи.

10 березня 2016, 17:04
На засіданні Ради суддів України 25 лютого 2016 року було вивчено питання щодо започаткування нормативів фінансування (критеріїв зміни розподілу витрат).
Члени Ради суддів вважають, що застосування єдиної методики фінансового планування та фінансування судів не тільки дозволить уніфікувати підходи до формування бюджетного запиту, а й дасть можливість економічного обгрунтування фінансових потреб кожної установи. Таким чином вдасться зняти питання щодо непрозорого розподілу коштів між інституціями. До того ж завдяки цьому не виникатимуть ситуації, коли суд, у котрому розглядається небагато справ, отримуватиме більше грошей, ніж той, до якого надходить велика кількість матеріалів.
Представники ДСА України просили відкласти вивчення цього питання, оскільки на даний час мається нестабільна економічна ситуація.
Але члени Ради суддів з цим не погодились і доручили ДСАУ розробити засади фінансового планування та забезпечення коштами місцевих та апеляційних судів, виходячи із середньої вартості однієї справи для кожної юрисдикції та інстанції.