flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян!

02 березня 2016, 10:09
Відповідно до ЗУ «Про судовий збір» за подання нерезидентами позовів, ціна яких визначається в іноземній валюті, судовий збір може сплачуватися нерезидентами в іноземній валюті з урахуванням офіційного курсу гривні, встановленого Національним банком України на день сплати.
Підтвердженням виконаних за день операцій є виписки з особових рахунків клієнта, які призначаються для видачі або відсилання клієнту.
У разі сплати платежу до бюджету в іноземній валюті обов’язково вказується код класифікації доходів бюджету. Так при оформленні платіжного доручення в іноземній валюті в полі "Деталі платежу" (Detailsof payment) необхідно вказати код класифікації доходів бюджету 22030101.
У графі «Призначення платежу» в іноземній валюті платник заповнює реквізит таким чином, щоб надавати повну інформацію про платіж та документи, на підставі яких здійснюється перерахування бенефіціару коштів в іноземній валюті.
Рекомендації щодо заповнення реквізиту «Призначення платежу» у розрахунковому документі на сплату судового збору в іноземній валюті, викладеного українською та англійською мовами, розміщені тут.

Перелік назв судів загальної юрисдикції, викладений українською та англійською мовами, буде розміщено на офіційному веб-порталі «Судова влада» у розділі «Судовий збір».