flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оцінка задоволеності громадян якістю роботи суду

10 лютого 2016, 08:35
У травні-вересні 2015 році  Сумською обласною організацією Ліги соціальних працівників України «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» за підтримки Проекту USAID «Справедливе правосуддя» було проведено опитування в середньому 70 респондентів-відвідувачів у 23 судах Сумської області.
        Так у ході опитування відвідувачі суду  надавали оцінку якості окремих аспектів діяльності і Білопільського районного суду Сумської області, зокрема: фізична доступність суду, зручність та комфортність перебування в суді, повнота та ясність інформації, яка надається судом, дотримання термінів судового розгляду, сприйняття роботи працівників апарату суду та суддів.
         Відповідно до результатів опитування переважна більшість респондентів (61,0%) в цілому оцінили якість роботи суду на «посередньо», 38,9% - на «добре» або «відмінно». За 5-бальною шкалою середня оцінка якості роботи суду склала 3,41 бали.
       Найкраще забезпечуються в Білопільському районному суді Сумської області показники зручності та комфортності: зручними є місця для очікування, забезпечено доступ до побутових приміщень, загалом, суд має достатню освітленість, та всі приміщення чисті і прибрані, а, у разі необхідності, 17,3% респондентів можуть собі дозволити послуги адвоката.
            Також Сумською обласною організацією «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» з урахуванням результатів опитування розроблені рекомендації для Білопільського районного суду Сумської області щодо підвищення якості роботи, котрі пропонується реалізувати найближчим часом.
Всі зауваження та рекомендації були обговорені на оперативній нараді з працівниками суду 22 січня 2016 року та прийняті відповідні рішення, деякі з яких на даний час вже реалізовано.