flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

11 років позбавлення волі проведе за ґратами чоловік 1965 року народження, який з липня 2021 року по серпень 2023 року 24 рази зґвалтував свою 15 – річну падчерку, в результаті чого настала вагітність останньої

26 січня 2024, 09:52

            26 січня 2024 року Білопільський районний суд Сумської області ухвалив вирок стосовно громадянина П., згідн з яким останнього визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 152 КК України, та призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі.

            Допитаний у судовому засіданні обвинувачений П. свою вину спочатку визнавав частково, а після дослідження доказів - визнав повістю.

            В основу вироку суд поклав покази потерпілої, законного представника, свідків, які є послідовними, логічними та не суперечать письмовим доказам.

            При призначенні виду та міри покарання суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, який згідно зі ст. 12 КК України є особливо тяжким, конкретні обставини вчинення кримінального правопорушення П., який систематично більше двох років ґвалтував свою падчерку, з якою проживав у одному будинку, у зв’язку з чим остання завагітніла, а припинив свою протиправну діяльність лише після затримання працівниками правоохоронного органу, особу обвинуваченого, який за місцем проживання характеризується як особа з неврівноваженим характером, часто вчиняє сварки вдома, раніше не несудимий, ніде не працює, на утриманні має малолітнього сина, 18.08.2023 одразу після надходження до правоохоронних органів повідомлення про скоєння злочину, переховувався від органів досудового розслідування та був затриманий працівниками поліції лише на наступний день, а в подальшому 20.08.2023 після того як у погоджені повідомлення про підозру було відмовлено, наслідком чого було звільнення, до свого місця проживання не повернувся та виїхав у м. Суми, де не маючи постійного місця проживання, мешкав у різних місцях, при цьому умисно вимкнув телефон, який йому дали працівники поліції.

            Обставин, що пом’якшують покарання, під час судового слідства не встановлено.

            Обставина, що обтяжує покарання – вчинення кримінального правопорушення повторно та щодо іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних відносинах.

            Головуючий суддя – Замченко А.О. 

            Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/2307/23.