flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі про зґвалтування неповнолітньої особи досліджували письмові докази

10 січня 2024, 14:13

На 10.30 16.01.2024 відкладено судовий розгляд справи по обвинуваченню П. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 152 Кримінального кодексу України (згвалтування неповнолітньої особи). В судовому засіданні досліджували письмові докази. В наступному судовому засіданні планується допит потерпілої та її представника.

Головуючий суддя –  Замченко А.О.

         Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/2307/23.

Для інформації: 

Згідно з пред’явленим обвинуваченням П., будучи обізнаним, що донька його співмешканки - С. є неповнолітньою, тобто особою, яка не досягла вісімнадцятирічного віку, з метою задоволення своєї статевої пристрасті протягом 2021-2023 років вчиняв дії сексуального характеру, пов’язані з проникненням в тіло неповнолітньої С. з використанням геніталій, без добровільної згоди останньої (зґвалтування). Всього обвинувальний акт містить 24 епізоди таких дій.

Внаслідок вчинення П. стосовно своєї неповнолітньої падчерки С. вищезазначених дій, остання завагітніла та була доставлена на 40-му тижні вагітності до КНП СОР «Обласний клінічний перинатальний центр», де народила мертву доношену дитину.

Санкція частини 3 статті 152 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.