flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 7 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який вчинив умисне вбивство

03 січня 2024, 11:11

03.01.2024 Білопільський районний суд Сумської області визнав винуватим громадянина О. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині), і призначив йому покарання за цим злочином у виді 7 років позбавлення волі.

Незважаючи на те, що О. свою вину у вчиненні злочину визнав частково, його вина повністю доказана показами потерпілих, свідків, які є логічними і послідовними.

При призначенні виду та міри покарання суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, який згідно зі ст. 12 КК України є особливо тяжким, наслідком якого стала смерть людини, обставини, які передували вчиненню О. кримінального правопорушення, а саме: складні взаємовідносини, що склалися між ним і загиблим, асоціальне, образливе поводження Ф. з обвинуваченим, які носили тривалий характер, особу загиблого та те, що конфлікт між обвинуваченим і потерпілим був спричинений неправомірною поведінкою останнього, який першим того дня його розпочав, вдаривши О. по обличчю, особу обвинуваченого, який задовільно характеризується за місцем проживання, позитивно характеризується односельчанами, раніше несудимий, ніде не працює, обставина, що пом’якшує покарання – добровільне надання коштів на поховання. Обставина, що обтяжує покарання – вчинення кримінального правопорушення щодо іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних відносинах.

 

Головуючий суддя – Замченко А.О. 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/2316/23.