flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід особі, яка обвинувачується в умисному вбивстві

13 жовтня 2020, 14:14

Ухвалою Білопільського районного суду Сумської області від 12.10.2020 щодо громадянина П., обвинуваченого за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів.

Слідчий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №577/1875/20.

Для інформації: 08 жовтня 2020 року, близько 23 години, громадянин П. прийшов до приміщенні нежилого домогосподарства, розташованого в с. Барило Білопільського району Сумської області, де у цей час знаходилась раніше йому знайома громадянка Л., з якою у нього виникла побутова сварка на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин один до одного.

У ході зазначеної сварки у П. виник злочинний умисел, направлений на позбавлення життя Л.

Реалізуючи свій злочинний умисел, П., бажаючи настання смерті Л. шляхом її удушення, схопив до рук жіночий шарф, який він виявив поруч себе, підійшов до Л., яка в той час лежала на ліжку, і вказаним шарфом почав її душити.

У подальшому Л. перестала рухатись, а П. з метою доведення свого умислу до кінця взяв у праву руку розкладний ніж, який знаходився у нього у кишені, та наніс Л. порізи в області шиї зліва та в області грудної клітки. Від отриманих тілесних ушкоджень Л. померла на місці вчинення злочину.