flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 21 – 25 вересня 2020 року та можуть становити суспільний інтерес

21 вересня 2020, 08:40

13.15 година 21 вересня 2020 року -  кримінальне провадження стосовно громадян Ф., Т., та К., обвинувачених за частиною 4 статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу, вчинена групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки).

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/38/20.

Для інформації: у невстановлений в ході досудового слідства день у громадян Ф., Т., та К. виник злочинний умисел на незаконну порубку дерев захисних лісонасаджень, розташованих неподалік с. Білани Білопільського району Сумської області, з метою їх подадьшої реалізації.

Так Ф., Т., та К.  на автомобілі УАЗ прибули на дільницю Ворожба-Люботин на перегоні Вири-Амбари, неподалік від с. Білани Білопільського району Сумської області, на якій знаходяться лісонасадження, що належать виробничому підрозділу «Сумська дистанція захисних лісонасаджень» регіонального підрозділу регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця», без спеціального на те дозволу здійснили незаконний поруб 14 дерев породи «дуб» та 5 дерев породи «клен», чим завдали матеріальної шкоди на суму 258 809, 43 грн.

14.00 година 22 вересня 2020 року - кримінальне провадження стосовно К., обвинуваченої за частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому).

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1021/19.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що 03.12.2018 К., приймаючи пологи у громадянки Т., не проводила в ІІ періоді пологів постійний моніторинг серцебиття плоду, та, як наслідок, несвоєчасно діагностувала дистрес плоду у ІІ періоді пологів, не вжила заходів для прискорення розродження, що призвело до виникнення асфіксії плоду навколоплідними водами, в результаті чого новонароджена дитина померла.

Санкція частини 2 статті 140 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

10.00 година 24 вересня 2020 року - кримінальне провадження про вчинення:

  • громадянином Г.Н. кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало великої матеріальної шкоди), та частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне придбання та зберігання особливо небезпечного наркотичного засобу, без мети збуту);
  • громадянином Г.В. кримінального правопорушення, передбаченого пунктом 5 статті 27 та частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України (пособництво в незаконному заволодінні транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало великої матеріальної шкоди).

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Судді: Черкашина М.С., Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/2343/19.

Для інформації: Г.Н. обвинувачується в тому, що 25.07.2019 він прибувши до домогосподарства, розташованого у м. Суми, підійшов до автомобіля КІА ОРТІМА, та використовуючи спеціальний пристрій, що блокує сигнал сигналізації, залишаючи автомобіль незамкненим, сів до салону зазначеного автомобіля, та використовуючи заздалегідь заготовлену  частину ключа, завів двигун автомобіля і поїхав з м. Суми. В подальшому Г.Н. залишив викрадений автомобіль в одному з гаражів у кооперативі «Південний» в м. Білопілля Сумської області.

09.08.2019 В.М., разом з Г.В. прибули до вищевказаного кооперативу  на автомобілі останнього. Діючи відповідно до відведеної ролі пособника, що виражалась в заздалегідь  наданій обіцянці в переховуванні автомобіля, Г.В., рухаючись на своєму автомобілі  попереду Г.Н., сповіщав останнього по телефону  про наявність камер відеоспостереження, працівників правоохоронних органів та сторонніх осіб на автошляху з м. Білопілля до смт. Улянівка Білопільського району Сумської області, щоб не бути викритими працівниками поліції. Рухаючись далі по трасі Суми-Конотоп, останні були затримані працівниками поліції. Своїми діями Г.Н. та Г.В. спричинили потерпілій Л. матеріальну шкоду на суму 442561 грн. 95 коп.

Крім цього, у невстановлений в ході досудового  слідства день, Г.Н. незаконно придбав та зберігав особливо небезпечний наркотичний засіб, без мети збуту.