flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 21 -24 квітня 2020 року та можуть становити суспільний інтерес

17 квітня 2020, 10:58

      10.00 година 23 квітня 2020 року - кримінальне провадження стосовно колишніх начальника Білопільського районного виробничого відділу Сумської регіональної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» Б., першого заступника голови Білопільської районної державної адміністрації Г., а також голови Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області П., заступника директора СТБ «Сумиагропромбіржа» Ш. 

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/553/14-к.

Для інформації:

Колишній начальник Білопільського районного виробничого відділу Сумської регіональної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» Б. обвинувачується за:

- ч. 2 ст. 361-2 КК України – несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, вчинений повторно;

- ч. 4 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою, кваліфікуючими ознаками якого є: вчинення злочину службовою особою, яка займає відповідальне становище, повторність, вимагання неправомірної вигоди.

Голова Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області П. обвинувачується за ч. 4 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою, кваліфікуючими ознаками якого є: вчинення злочину службовою особою, яка займає відповідальне становище, попередня змова групою осіб, вимагання неправомірної вигоди.

Колишній перший заступник голови Білопільської районної державної адміністрації Г. обвинувачується за:

- ч. 4 ст. 368 КК України – одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди;

- ч. 1 ст. 366 КК України – внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів;

- ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 368 КК України – незакінчений замах на одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди та повторність.

Заступник директора СТБ «Сумиагропромбіржа» Ш. обвинувачується за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 368 КК України – незакінчений замах на одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

      13.00 година 24 квітня 2020 року - кримінальне провадження стосовно громадянина Б., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України  (пропозиція та надання неправомірної вигоди за не вчинення службовою особою, в інтересах того хто пропонує та надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та використання службового становища).  

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/163/20.

Для інформації: 18.01.2020 близько 16.15 наряд поліції у складі начальника сектору реагування патрульної поліції №1 та інспектора сектору реагування патрульної поліції №3 Білопільського ВП Сумського РВП ГУНП в Сумській області, рухаючись  із с. Верхосулка Білопільського району Сумської області у напрямку с. Сульське, зупинили автомобіль ВАЗ 2107 під керуванням громадянина Б., який перебував в стані алкогольного сп’яніння. Від проходження медичного огляду для з’ясування стану алкогольного сп’яніння Б. відмовився. В подальшому Б. запропонував  інспектору поліції надати неправомірну вигоду в сумі 5 000 грн., які поклав на службовий стіл останнього, за не направлення відносно нього до суду протоколу про адміністративне правопорушення, складеного за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, надавши таким чином працівнику поліції неправомірну вигоду.