flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 16 -20 березня 2020 року та можуть становити суспільний інтерес

17 березня 2020, 11:40

      

      09.00 година 16 березня 2020 року – кримінальне провадження стосовно Б., обвинуваченого за частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України (складання завідомо неправдивих офіційних документів) та частино 2 статті 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/2399/19-к.

Для інформації: 02.06.2009 між Кооперативом мешканців села Сінне Краснопільського району  та ВАТ «Білопільська СПМК-10» в особі обвинуваченого Б. було укладено договір, згідно з яким сторони беруть на себе зобов’язання по будівництву підвідного підземного газопроводу середнього тиску із поліетиленових труб до с. Сінне Краснопільського району. Вартість робіт за договором  складає 736200 грн. Термін виконання до 30.12.2019.

Громадянин Б. обвинувачується у вчиненні умисних дій, які полягали у складанні службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, а саме: «Акту №1 приймання виконаних будівельних робіт за 2017 рік від 05.05.2017» формиКБ-2, до якого було внесено недостовірні відомості щодо обсягів виконаних будівельних робіт, перерахованих в п.п 6-9, «Довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за 2017 рік від 05.05.2017» форми КБ-3, до якого внесено неправдиві відомості щодо вартості виконаних будівельних робіт на суму 91869 грн.

Крім цього, Б. також обвинувачується у заволодіння у протиправний спосіб коштами Миропільської сільради на загальну суму 102103 грн. шляхом зловживання своїм службовим становищем.

      09.00 година 16 березня 2020 року - кримінальне провадження стосовно колишніх начальника Білопільського районного виробничого відділу Сумської регіональної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» Б., першого заступника голови Білопільської районної державної адміністрації Г., а також голови Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області П., заступника директора СТБ «Сумиагропромбіржа» Ш. 

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/553/14-к.

Для інформації:

Колишній начальник Білопільського районного виробничого відділу Сумської регіональної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» Б. обвинувачується за:

- ч. 2 ст. 361-2 КК України – несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, вчинений повторно;

- ч. 4 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою, кваліфікуючими ознаками якого є: вчинення злочину службовою особою, яка займає відповідальне становище, повторність, вимагання неправомірної вигоди.

Голова Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області П. обвинувачується за ч. 4 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою, кваліфікуючими ознаками якого є: вчинення злочину службовою особою, яка займає відповідальне становище, попередня змова групою осіб, вимагання неправомірної вигоди.

Колишній перший заступник голови Білопільської районної державної адміністрації Г. обвинувачується за:

- ч. 4 ст. 368 КК України – одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди;

- ч. 1 ст. 366 КК України – внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів;

- ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 368 КК України – незакінчений замах на одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди та повторність.

Заступник директора СТБ «Сумиагропромбіржа» Ш. обвинувачується за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 368 КК України – незакінчений замах на одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

13.00 година 17 березня 2020 року - кримінальне провадження стосовно В. та К., обвинувачених у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України, та стосовно О., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Судді – Свиргуненко Ю.М., Черкашина М.С.

У вищевказаному кримінальному провадженні призначено запасного суддю.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №577/5300/19.

Для інформації: В. і П. обвинувачуються в тому, що, діючи у складі організованої групи, за попередньою змовою з О. і невстановленою в ході слідства особою 30.03.2019 вчинили розбійний напад на громадянина К., поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, з проникненням у житло та заподіявши потерпілому легкі тілесні ушкодження. Під час розбійного нападу В., К., особа, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження у зв’язку із розшуком, а також О.  і невстановлена в ході досудового розслідування особа заволоділи чужим майном на суму 18 317 грн., що належить потерпілому К.   

Крім того,  16.04.2019 В., К. і особа, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження у зв’язку із розшуком, будучи особами, які раніше вчинили розбій, вчинили розбійний напад на мешканку м. Конотоп с. Підлипне Сумської області громадянку С., поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, з проникненням у житло та заподіявши останній легкі тілес+ні ушкодження. Під час розбійного нападу В., К. і особа, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження у зв’язку із розшуком, заволоділи чужим майном на суму 12 133,84 грн.  що належить потерпілій С.   

10.00 година 17 березня 2020 року - кримінальне провадження стосовно К., обвинуваченої за частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому).

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1021/19.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що 03.12.2018 К., приймаючи пологи у громадянки Т., не проводила в ІІ періоді пологів постійний моніторинг серцебиття плоду, та, як наслідок, несвоєчасно діагностувала дистрес плоду у ІІ періоді пологів, не вжила заходів для прискорення розродження, що призвело до виникнення асфіксії плоду навколоплідними водами, в результаті чого новонароджена дитина померла.

09.00 година 18 березня 2020 року – кримінальне провадження стосовно громадянина О., обвинуваченого за частиною 1 статті 366 КК України (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів), частиною 2 статті 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та частиною 1 статті 209 КК України (вчинення фінансових операцій з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно-небезпечного противоправного діяння, що передувало легалізації (відмивання) доходів.

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/395/20.

Для інформації: 02.08 2018 між Білопільською міською радою та ФОП громадянином О. було укладено договір на виконання робіт по капітальному ремонту доріг. 

17.08 2018 Білопільська міська рада та ФОП громадянин О.  уклали додаткову угоду №1 по договору від 02.08 2018, відповідно до якої договірну вартість робіт визначено  в сумі 49 612 грн. 80 коп.

Відповідно до укладених договорів у період з 06.08.2018 по 20.08.2018 Білопільська міська рада перерахувала на рахунок ФОП громадянина О.  кошти в сумі 49 612 грн. 80 коп.

Згідно з висновком експертизи фактично виконані об’єми будівельних робіт  на об’єкті по капітальному ремонту тротуарів, доріг та прибудинкової території житлового будинку у м. Білопілля не відповідають об’єму робіт, зазначеному в акті приймання виконаних робіт. Вартість завищення об’ємів робіт в порівнянні з фактично виконаними об’ємами виконаних робіт складає 32 064 грн.

13.00 година 18 березня 2020 року - кримінальне провадження по обвинуваченню С. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 209 Кримінального кодексу України.

            Головуючий суддя: Свиргуненко Ю.М.

            Судді: Черкашина М.С. та Замченко А.О.

            Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №592/9861/19.

Для інформації: громадянка С. обіймала посаду директора ТОВ «КОЛПРО» та була його єдиним засновником. У серпні 2017 року у неї повторно виник злочинний умисел, направлений на заволодіння чужими (державними) грошовими коштами, шляхом зловживання службовим становищем, підробки і використання підроблених офіційних документів, зокрема, шляхом внесення недостовірних даних до документів ТОВ «КОЛПРО». 

   Згодом громадянка С. реалізувала свій злочинний умисел, повторно вчинивши фінансові операції з коштами у сумі 86440,18 грн, одержаними внаслідок вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 191 Кримінального кодексу України, яке відповідно до вимог примітки 1 до статті 209 цього ж кодексу є небезпечними  протиправним діянням, що передувало легалізації (відмиванню) доходів.

13.30 година 19 березня 2020 року - кримінальне провадження стосовно громадянина Б., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України  (пропозиція та надання неправомірної вигоди за не вчинення службовою особою, в інтересах того хто пропонує та надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та використання службового становища).  

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/163/20.

Для інформації: 18.01.2020 близько 16.15 наряд поліції у складі начальника сектору реагування патрульної поліції №1 та інспектора сектору реагування патрульної поліції №3 Білопільського ВП Сумського РВП ГУНП в Сумській області, рухаючись  із с. Верхосулка Білопільського району Сумської області у напрямку с. Сульське, зупинили автомобіль ВАЗ 2107 під керуванням громадянина Б., який перебував в стані алкогольного сп’яніння. Від проходження медичного огляду для з’ясування стану алкогольного сп’яніння Б. відмовився. В подальшому Б. запропонував  інспектору поліції надати неправомірну вигоду в сумі 5 000 грн., які поклав на службовий стіл останнього, за не направлення відносно нього до суду протоколу про адміністративне правопорушення, складеного за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, надавши таким чином працівнику поліції неправомірну вигоду. 

10.00 година 20 березня 2020 року - кримінальне провадження  стосовно громадянина П., який обвинувачуються за ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 263 КК України, та громадянина В., обвинуваченого за ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 263 КК України.

 Головуючий суддя – Замченко А.О., судді - Терещенко О.І., Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/479/18.

Для інформації: В. і П. обвинувачуються в тому, що за попередньою змовою вчинили напад, поєднаний з проникненням у житло, з метою заволодіння чужим майном і заволоділи таким майном, а саме: 1000 доларів США, 500 євро, 82050 грн., золотою обручкою і мобільним телефоном «Нокіа». Напад було поєднано з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу.

Крім того, П. обвинувачується в тому, що незаконно придбав, зберігав, перевозив, а згодом збув 1000 доларів США.

Також, П. незаконно придбав, зберігав, носив, а згодом збув вогнепальну нарізну короткоствольну вогнепальну стрілецьку зброю на базі 9 мм пістолета Макарова з глушником звуку пострілу, бойових припасів і вибухових речовин – 4-х патронів калібру 9х18 мм, корпусів осколкових ручних гранат ГРД-5, Ф-1, засобу підриву УЗРГМ-2, без передбаченого законом дозволу. А також незаконно придбав, зберігав, носив, а згодом передав вогнепальну зброю – обріз гладкоствольної мисливської рушниці ІЖ-К 16 калібру, без передбаченого законом дозволу.

Крім цього, В. незаконно придбав, зберігав і носив вибухові речовини – корпус ручної гранати Ф-1, обріз гладкоствольної мисливської рушниці ІЖ-К 16 калібру, без передбаченого законом дозволу.