flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 08-12 червня 2022 року та можуть становити суспільний інтерес

05 серпня 2022, 10:23

10.00 година 08 серпня 2022 року – кримінальне провадження стосовно колишнього директора КП «Водоканал Білопілля» Р., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1508/21.

Для інформації: В період з 01.01.2018 по 20.06.2019 КП «Водоканал Білопілля», незважаючи на відсутність дозволу на користування надрами (підземними водами), незаконно здійснювало видобування підземних вод зі свердловини.

 В той же час, громадянин Р., який на той час був директором вказаного вище підприємства, маючи необхідні знання та досвід у сфері водопостачання, будучи наділеним адміністративно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями, в порушення вимог ст. ст. 16,19, 21,23 Кодексу України про надра, ст. 16 ЗУ «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», ст. 1 ЗУ «Про перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності», не вжив вичерпних заходів для отримання спеціального дозволу на користування надрами, внаслідок чого КП «Водоканал Білопілля» продовжив господарську діяльність щодо незаконного забору та використання підземних вод.

За результатами перевірки Державною екологічною інспекцією в Сумській області складено розрахунок відшкодування збитків, обумовленим самовільним використанням водних ресурсів при відсутності дозвільних документів, відповідно до якого сума збитків становить 2 335 289 грн. 92 коп.

         Санкція частини 2 статті 367 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

09.00 година 09 серпня 2022 року - кримінальне провадження стосовно громадянина С., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, вчинений повторно), частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно та поєднана з проникненням у інше приміщення) та частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбій), поєднаний з проникненням у житло).

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1979/21.

Для інформації: 28.10.2021 близько 22.00 С. разом зі своїм знайомим Ш. перебували в приміщенні колишнього Куянівського цукрового заводу, де розпивали спиртні напої. В подальшому С.  з прямим умислом та корисливим мотивом, з метою заволодіння майном Ш. наніс останньому один удар кулаком правої руки у ділянку лівого вуха та заволодів його телефоном марки Maxcom Classik  ММ 236, після чого залишив місце вчинення злочину.

Крім цього, 03.11.2021 близько 23.00 С. підійшов до вікна домогосподарства, в якому мешкає громадянка Ш. та, розбивши цеглиною скло у вікні, проник у середину кухні, звідки викрав майно, яке належить останній, на загальну суму 1080 грн. 45 коп. 

Крім цього, 07.11.2021 близько 17.00 С., маючи прямий умисел на протиправне заволодіння чужим майном, прибув до домогосподарства Г., розташованого в с. Москаленки Сумського району Сумської області. Реалізуючи  свій злочинний умисел С. переліз через паркан, що огороджує домогосподарство Г., опинившись, таким чином, на його території. В подальшому С.  через незачинені двері проник у середину будинку, а вслід за ним, не побачивши останнього, зайшла й громадянка Г. 

Знаходячись у приміщенні будинку, С.  накинув Г. на голову одяг, що лежав на меблях, та штовхнув її, від чого та впала.  Нахилившись над потерпілою, С. почав здавлювати їй горло, вимагаючи, щоб вона віддала йому свої грошові кошти, на що Г. погодилась. В подальшому Г. та С. пішли до веранди, де знаходились гроші. В цей час Г., перебуваючи позаду С., виштовхнула останнього з власного будинку через відчинені двері та зачинилась всередині будинку.

Внаслідок фізичного насильства Г. отримала  тілесні ушкодження  у вигляді закритого перелому 9 ребра справа зі зміщенням. 

09.00 година 10 серпня 2022 року - кримінальне провадження за обвинувальним актом за фактами незаконного перешкоджання у січні 2014 року організації та проведення зборів та мітингів у м. Суми шляхом безпідставного притягнення громадян, які приймали в них участь, до кримінальної відповідальності та тримання їх під вартою в якості міри запобіжного заходу, а також за фактом вчинення завідомо незаконного затримання, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 371, частиною 1 статті 372, статтею 340, частиною 2 статті 343 Кримінального кодексу України.

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №592/7744/18.

Для інформації: санкція частини 3 статті 371 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Санкція частини 1 статті 372 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Санкція статті 340 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до 2 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Санкція частини  2 статті 343 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 4 років.

13.30 година 12 серпня 2022 року - кримінальне провадження стосовно В. та К., обвинувачених у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Судді – Замченко А.О., Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №577/5300/19.

Для інформації: В. і К. обвинувачуються в тому, що, діючи у складі організованої групи, за попередньою змовою з О. і невстановленою в ході слідства особою 30.03.2019 вчинили розбійний напад на громадянина К., поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, з проникненням у житло та заподіявши потерпілому легкі тілесні ушкодження. Під час розбійного нападу В., К., особа, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження у зв’язку із розшуком, а також О.  і невстановлена в ході досудового розслідування особа заволоділи чужим майном на суму 18 317 грн., що належить потерпілому К.   

Крім того,  16.04.2019 В., К. і особа, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження у зв’язку із розшуком, будучи особами, які раніше вчинили розбій, скоїли розбійний напад на мешканку м. Конотоп с. Підлипне Сумської області громадянку С., поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, з проникненням у житло та заподіявши останній легкі тілесні ушкодження. Під час розбійного нападу В., К. і особа, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження у зв’язку із розшуком, заволоділи чужим майном на суму 12 133,84 грн.  що належить потерпілій С.