flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 05-09 жовтня 2020 року та можуть становити суспільний інтерес

02 жовтня 2020, 09:36

09.00 година 08 жовтня 2020 року - кримінальне провадження за обвинувальним актом за фактами незаконного перешкоджання у січні 2014 року організації та проведення зборів та мітингів у м. Суми шляхом безпідставного притягнення громадян, які приймали в них участь, до кримінальної відповідальності та тримання їх під вартою в якості міри запобіжного заходу, а також за фактом вчинення завідомо незаконного затримання, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 371, частиною 1 статті 372, статтею 340, частиною 2 статті 343 Кримінального кодексу України.

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №592/7744/18.

Для інформації: санкція частини 3 статті 371 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Санкція частини 1 статті 372 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Санкція статті 340 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до 2 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Санкція частини  2 статті 343 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 4 років.

13.00 година 08 жовтня 2020 року - кримінальне провадження стосовно В. та К., обвинувачених у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України, та стосовно О., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Судді – Черкашина М.С., Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №577/5300/19.

Для інформації: В. і П. обвинувачуються в тому, що, діючи у складі організованої групи, за попередньою змовою з О. і невстановленою в ході слідства особою 30.03.2019 вчинили розбійний напад на громадянина К., поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, з проникненням у житло та заподіявши потерпілому легкі тілесні ушкодження. Під час розбійного нападу В., К., особа, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження у зв’язку із розшуком, а також О.  і невстановлена в ході досудового розслідування особа заволоділи чужим майном на суму 18 317 грн., що належить потерпілому К.   

Крім того,  16.04.2019 В., К. і особа, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження у зв’язку із розшуком, будучи особами, які раніше вчинили розбій, вчинили розбійний напад на мешканку м. Конотоп с. Підлипне Сумської області громадянку С., поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, з проникненням у житло та заподіявши останній легкі тілес+ні ушкодження. Під час розбійного нападу В., К. і особа, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження у зв’язку із розшуком, заволоділи чужим майном на суму 12 133,84 грн.  що належить потерпілій С.   

10.00 година 09 жовтня 2020 року - кримінальне провадження  стосовно громадянина П., який обвинувачуються за ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 263 КК України, та громадянина В., обвинуваченого за ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 263 КК України.

 Головуючий суддя – Замченко А.О., судді - Терещенко О.І., Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/479/18.

Для інформації: В. і П. обвинувачуються в тому, що за попередньою змовою вчинили напад, поєднаний з проникненням у житло, з метою заволодіння чужим майном і заволоділи таким майном, а саме: 1000 доларів США, 500 євро, 82050 грн., золотою обручкою і мобільним телефоном «Нокіа». Напад було поєднано з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу.

Крім того, П. обвинувачується в тому, що незаконно придбав, зберігав, перевозив, а згодом збув 1000 доларів США.

Також, П. незаконно придбав, зберігав, носив, а згодом збув вогнепальну нарізну короткоствольну вогнепальну стрілецьку зброю на базі 9 мм пістолета Макарова з глушником звуку пострілу, бойових припасів і вибухових речовин – 4-х патронів калібру 9х18 мм, корпусів осколкових ручних гранат ГРД-5, Ф-1, засобу підриву УЗРГМ-2, без передбаченого законом дозволу. А також незаконно придбав, зберігав, носив, а згодом передав вогнепальну зброю – обріз гладкоствольної мисливської рушниці ІЖ-К 16 калібру, без передбаченого законом дозволу.

Крім цього, В. незаконно придбав, зберігав і носив вибухові речовини – корпус ручної гранати Ф-1, обріз гладкоствольної мисливської рушниці ІЖ-К 16 калібру, без передбаченого законом дозволу.