flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 01 – 04 вересня 2020 року та можуть становити суспільний інтерес

31 серпня 2020, 13:22

10.30 година 01 вересня 2020 року -  кримінальне провадження стосовно В. та К., обвинувачених у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України, та стосовно О., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Судді – Черкашина М.С., Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №577/5300/19.

Для інформації: В. і П. обвинувачуються в тому, що, діючи у складі організованої групи, за попередньою змовою з О. і невстановленою в ході слідства особою 30.03.2019 вчинили розбійний напад на громадянина К., поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, з проникненням у житло та заподіявши потерпілому легкі тілесні ушкодження. Під час розбійного нападу В., К., особа, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження у зв’язку із розшуком, а також О.  і невстановлена в ході досудового розслідування особа заволоділи чужим майном на суму 18 317 грн., що належить потерпілому К.   

Крім того,  16.04.2019 В., К. і особа, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження у зв’язку із розшуком, будучи особами, які раніше вчинили розбій, вчинили розбійний напад на мешканку м. Конотоп с. Підлипне Сумської області громадянку С., поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, з проникненням у житло та заподіявши останній легкі тілес+ні ушкодження. Під час розбійного нападу В., К. і особа, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження у зв’язку із розшуком, заволоділи чужим майном на суму 12 133,84 грн.  що належить потерпілій С.   

15.00 година 02 вересня 2020 року -  кримінальне провадження стосовно колишніх начальника Білопільського районного виробничого відділу Сумської регіональної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» Б., першого заступника голови Білопільської районної державної адміністрації Г., а також голови Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області П., заступника директора СТБ «Сумиагропромбіржа» Ш. 

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/553/14-к.

Для інформації:

Колишній начальник Білопільського районного виробничого відділу Сумської регіональної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» Б. обвинувачується за:

- ч. 2 ст. 361-2 КК України – несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, вчинений повторно;

- ч. 4 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою, кваліфікуючими ознаками якого є: вчинення злочину службовою особою, яка займає відповідальне становище, повторність, вимагання неправомірної вигоди.

Голова Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області П. обвинувачується за ч. 4 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою, кваліфікуючими ознаками якого є: вчинення злочину службовою особою, яка займає відповідальне становище, попередня змова групою осіб, вимагання неправомірної вигоди.

Колишній перший заступник голови Білопільської районної державної адміністрації Г. обвинувачується за:

- ч. 4 ст. 368 КК України – одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди;

- ч. 1 ст. 366 КК України – внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів;

- ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 368 КК України – незакінчений замах на одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди та повторність.

Заступник директора СТБ «Сумиагропромбіржа» Ш. обвинувачується за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 368 КК України – незакінчений замах на одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.