flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 22-26 червня 2020 року та можуть становити суспільний інтерес

19 червня 2020, 09:22

10.00 година 23 червня 2020 року - кримінальне провадження стосовно громадян Ф., Т., та К., обвинувачених за частиною 4 статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу, вчинена групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки).

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/38/20.

Для інформації: у невстановлений в ході досудового слідства день у громадян Ф., Т., та К. виник злочинний умисел на незаконну порубку дерев захисних лісонасаджень, розташованих неподалік с. Білани Білопільського району Сумської області, з метою їх подадьшої реалізації.

Так Ф., Т., та К.  на автомобілі УАЗ прибули на дільницю Ворожба-Люботин на перегоні Вири-Амбари, неподалік від с. Білани Білопільського району Сумської області, на якій знаходяться лісонасадження, що належать виробничому підрозділу «Сумська дистанція захисних лісонасаджень» регіонального підрозділу регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця», без спеціального на те дозволу здійснили незаконний поруб 14 дерев породи «дуб» та 5 дерев породи «клен», чим завдали матеріальної шкоди на суму 258 809, 43 грн.

10.00 година 25 червня 2020 року - кримінальне провадження за обвинувальним актом по обвинуваченню колишніх прокурора прокуратури м. Сум С. і слідчої слідчого відділу Сумського МВ УМВС України в Сумській області П., обвинувачених за частиною 2 статті 372 Кримінального кодексу України.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №591/983/16-к.

Для інформації: колишній прокурор прокуратури м. Сум С. обвинувачується в тому, що своїми умисними діями, які полягали в притягненні 27 січня 2014 року завідомо невинуватих Т.О., Т.Ю. і 28 січня 2014 року завідомо невинуватого К. до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину, а також поєднане з іншою фальсифікацією, вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 372 КК України.

Колишня слідча слідчого відділу Сумського МВ УМВС України в Сумській області П. своїми умисними діями, які полягали у притягненні 27 січня 2014 року завідомо невинного Т. до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину, а також поєднане з іншою фальсифікацією, вчинила злочин, передбачений частина 2 статті 372 Кримінального кодексу України.

10.00 година 26 червня 2020 року - кримінальне провадження стосовно колишніх начальника Білопільського районного виробничого відділу Сумської регіональної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» Б., першого заступника голови Білопільської районної державної адміністрації Г., а також голови Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області П., заступника директора СТБ «Сумиагропромбіржа» Ш. 

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/553/14-к.

Для інформації:

Колишній начальник Білопільського районного виробничого відділу Сумської регіональної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» Б. обвинувачується за:

- ч. 2 ст. 361-2 КК України – несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, вчинений повторно;

- ч. 4 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою, кваліфікуючими ознаками якого є: вчинення злочину службовою особою, яка займає відповідальне становище, повторність, вимагання неправомірної вигоди.

Голова Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області П. обвинувачується за ч. 4 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою, кваліфікуючими ознаками якого є: вчинення злочину службовою особою, яка займає відповідальне становище, попередня змова групою осіб, вимагання неправомірної вигоди.

Колишній перший заступник голови Білопільської районної державної адміністрації Г. обвинувачується за:

- ч. 4 ст. 368 КК України – одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди;

- ч. 1 ст. 366 КК України – внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів;

- ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 368 КК України – незакінчений замах на одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди та повторність.

Заступник директора СТБ «Сумиагропромбіржа» Ш. обвинувачується за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 368 КК України – незакінчений замах на одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

10.00 година 26 червня 2020 року - кримінальне провадження стосовно колишнього в. о. директора філії ПАТ «ДПЗКУ» «Буринський елеватор» Я., обвинуваченого за частиною 2 статті 364 КК України.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №574/768/17.

Для інформації: особа обвинувачується у зловживанні владою або службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди іншою фізичною або юридичною особою, використання службовою особою влади і службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки інтересам юридичної особи.