flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 4-8 травня 2020 року та можуть становити суспільний інтерес

30 квітня 2020, 09:13

            13.00 година 4 травня 2020 року – кримінальне провадження стосовно громадянина Б., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України  (пропозиція та надання неправомірної вигоди за не вчинення службовою особою, в інтересах того хто пропонує та надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та використання службового становища). 

            Головуючий суддя – Замченко А.О.

            Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/163/20.

Для інформації: 18.01.2020 близько 16.15 наряд поліції у складі начальника сектору реагування патрульної поліції №1 та інспектора сектору реагування патрульної поліції №3 Білопільського ВП Сумського РВП ГУНП в Сумській області, рухаючись  із с. Верхосулка Білопільського району Сумської області у напрямку с. Сульське, зупинили автомобіль ВАЗ 2107 під керуванням громадянина Б., який перебував в стані алкогольного сп’яніння. Від проходження медичного огляду для з’ясування стану алкогольного сп’яніння Б. відмовився. В подальшому Б. запропонував  інспектору поліції надати неправомірну вигоду в сумі 5 000 грн., які поклав на службовий стіл останнього, за не направлення відносно нього до суду протоколу про адміністративне правопорушення, складеного за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, надавши таким чином працівнику поліції неправомірну вигоду. 

           13.30 година 5 травня 2020 року - кримінальне провадження по обвинуваченню С. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 209 Кримінального кодексу України.

            Головуючий суддя: Замченко А.О.

            Судді: Терещенко О.І. та Черкашина М.С.  

            Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №592/9861/19.

    Для інформації: громадянка С. обіймала посаду директора ТОВ «КОЛПРО» та була його єдиним засновником. У серпні 2017 року у неї повторно виник злочинний умисел, направлений на заволодіння чужими (державними) грошовими коштами, шляхом зловживання службовим становищем, підробки і використання підроблених офіційних документів, зокрема, шляхом внесення недостовірних даних до документів ТОВ «КОЛПРО». 

   Згодом громадянка С. реалізувала свій злочинний умисел, повторно вчинивши фінансові операції з коштами у сумі 86440,18 грн, одержаними внаслідок вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 191 Кримінального кодексу України, яке відповідно до вимог примітки 1 до статті 209 цього ж кодексу є небезпечними  протиправним діянням, що передувало легалізації (відмиванню) доходів.

      10.00 година 7 травня 2020 року - кримінальне провадження за обвинувальним актом по обвинуваченню колишніх прокурора прокуратури м. Сум С. і слідчої слідчого відділу Сумського МВ УМВС України в Сумській області П., обвинувачених за частиною 2 статті 372 Кримінального кодексу України.

      Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №591/983/16-к.

Для інформації: колишній прокурор прокуратури м. Сум С. обвинувачується в тому, що своїми умисними діями, які полягали в притягненні 27 січня 2014 року завідомо невинуватих Т.О., Т.Ю. і 28 січня 2014 року завідомо невинуватого К. до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину, а також поєднане з іншою фальсифікацією, вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 372 КК України.

Колишня слідча слідчого відділу Сумського МВ УМВС України в Сумській області П. своїми умисними діями, які полягали у притягненні 27 січня 2014 року завідомо невинного Т. до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину, а також поєднане з іншою фальсифікацією, вчинила злочин, передбачений частина 2 статті 372 Кримінального кодексу України.

     13.30 година 7 травня 2020 року - кримінальне провадження стосовно В. та К., обвинувачених у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України, та стосовно О., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України.

     Головуючий суддя – Терещенко О.І.

      Судді – Свиргуненко Ю.М., Черкашина М.С.

У вищевказаному кримінальному провадженні призначено запасного суддю.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №577/5300/19.

Для інформації: В. і П. обвинувачуються в тому, що, діючи у складі організованої групи, за попередньою змовою з О. і невстановленою в ході слідства особою 30.03.2019 вчинили розбійний напад на громадянина К., поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, з проникненням у житло та заподіявши потерпілому легкі тілесні ушкодження. Під час розбійного нападу В., К., особа, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження у зв’язку із розшуком, а також О.  і невстановлена в ході досудового розслідування особа заволоділи чужим майном на суму 18 317 грн., що належить потерпілому К.   

Крім того,  16.04.2019 В., К. і особа, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження у зв’язку із розшуком, будучи особами, які раніше вчинили розбій, вчинили розбійний напад на мешканку м. Конотоп с. Підлипне Сумської області громадянку С., поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, з проникненням у житло та заподіявши останній легкі тілес+ні ушкодження. Під час розбійного нападу В., К. і особа, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження у зв’язку із розшуком, заволоділи чужим майном на суму 12 133,84 грн.  що належить потерпілій С.