flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 4 – 8 листопада 2019 року та можуть становити суспільний інтерес

01 листопада 2019, 08:41

13.00 година 7 листопада 2019 року –  справа стосовно громадянина В., обвинуваченого за частиною другою статті 121 Кримінального Кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). 

Головуючий суддя - Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1773/19.

Для інформації: 29 липня 2019 року обвинувачений В. і його співмешканка В., перебуваючи у себе вдома, розпивали спиртні напої. В цей час на побутовому ґрунті між ними виникла сімейна сварка, в ході якої В. схватив металеву монтировку та  наніс потерпілій 8 ударів, з яких: 5 ударів в ділянку лоба та 3 – в тім’яно-потиличну частину голови.

Цього ж дня від отриманих тілесних ушкоджень В. померла в лікарні.

Санкція частини другої статті 121 КК України, за якою обвинувачується В., передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

13.00 година 8 листопада 2019 року - справа стосовно громадянина К., обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України, громадянина Т., обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 189, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України.

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/190/19.

Для інформації:

Потерпілий К. упродовж 2004-2017 років використовував виділену сільрадою земельну ділянку. Восени 2017 року останній засіяв земельну ділянку озимою пшеницею. В грудні того ж року реєстратором Держгеокадастру потерпілому К.  відмовлено у внесенні  відомостей до держземкадастру через невідповідність документів вимогам законодавства.

Вирівський сільський голова К., скориставшись відмовою у внесенні відомостей  до держземкадастру, ініціював перед сільрадою питання надання  земельної ділянки, яка частково співпадала з ділянкою потерпілого К., громадянину Р., як учаснику АТО.

В подальшому сільський голова К. запропонував Р. передати землю в оренду громадянину Т., з яким перебуває у дружніх відносинах.

Таким чином засіяна потерпілим К. земля опинилася у власності Р.

Громадянин Р. перебував у зоні АТО в той час, коли громадянин Т. підробив офіційні документи і передав собі в оренду землю, що належала Р. 

Згодом голова сільради К., використовуючи своє службове положення, разом із Т. вступили між собою у попередню змову про вимагання коштів з потерпілого К. у сумі 12000 грн за надання можливості безперешкодно зібрати вирощений ним врожай озимої пшениці та неповідомлення правоохоронним органам про, нібито, самовільне зайняття земельної ділянки з погрозою насильства над потерпілим, обмеження його прав та законних інтересів шляхом збирання його врожаю іншими особами у разі відмови від передачі 12000 грн.