flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 2-6 вересня 2019 року та можуть становити суспільний інтерес

30 серпня 2019, 14:46

10.00 година 4 вересня 2019 року – справа стосовно громадянки К., обвинуваченої за частиною 2 статті 140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому).

Головуючий суддя –Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1021/19.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що 03.12.2018 К., приймаючи пологи у громадянки Т., не проводила в ІІ періоді пологів постійний моніторинг серцебиття плоду, та, як наслідок, несвоєчасно діагностувала дистрес плоду у ІІ періоді пологів, не застосувала заходів для прискорення розродження, що призвело до виникнення асфіксії плоду навколоплідними водами, в результаті чого новонароджена дитина померла.

Санкція ч. 2 ст. 140 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

10.00 година 5 вересня 2019 року - справа стосовно громадянина Б., обвинуваченого за ч. 2 ст. 121 КК України, (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого) і громадянки Б., обвинуваченої за ч. 1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження) і ч. 3 ст. 135 КК України (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані й позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство та внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, що спричинило смерть потерпілого).

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1761/18.

Для інформації: 13 липня 2018 року близько 14 години Б. умисно наніс своїй 4-річній дочці 2 удари по голові дволітровою пляшкою наповненою водою та ще 1 удар кулаком також в область голови, через те, що остання відмовилася їсти.

За цими подіями спостерігала мати дитини, яка не втрутилася в побиття дитини, а навпаки, будучи обуреною поведінкою доньки, вдарила останню долонею в область потилиці, а після того, як донька опинилася на підлозі, надавила їй коліном в область лобка.

Незважаючи на те, що в дочки одразу погіршилося здоров’я, батьки не надали їй необхідної допомоги, не викликали лікаря, а батько відніс дочку на ліжко, в якому вона й померла 14 липня 2018 року близько 20 години.

Вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 135 КК України (залишення у небезпеці), карається обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк.

Вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження), карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.