flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 27-30 серпня 2019 року та можуть становити суспільний інтерес

23 серпня 2019, 09:46

10.00 година 29 серпня 2019 року – справа стосовно фізичної особи – підприємця Є., який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

- ч. 2 ст. 366 КК України – складення та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів, завідомо неправдивих відомостей, що спричинили тяжкі наслідки;

- ч. 4 ст. 191 КК України – заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені у великих розмірах,

та інженера з технічного нагляду Я., який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

- ч. 2 ст. 366 КК України – видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинили тяжку наслідки;

- ч. 2 ст. 367 КК України – службова недбалість, тобто невиконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки.

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/523/18.

Для інформації: Є. обвинувачується в тому, що у 2015 році між Павлівською сільською радою Білопільського району і ФОП укладено договір на виконання ремонтно-будівельних робіт з реконструкції системи водопостачання двох вулиць, для чого останньому були перераховані бюджетні кошти. У подальшому підприємець вніс до офіційних документів завідомо неправдиву інформацію про перелік та об’єми фактично виконаних робіт, їх вартість та використані матеріали, у зв’язку з чим заволодів бюджетними коштами в сумі 179347 грн.

Інженер з технічного нагляду, обвинувачується в тому, що не переконавшись у повноті виконаних робіт підприємцем, підписав відповідні документи і закріпив їх печаткою.

09.00 година 30 серпня 2019 року – справа стосовно громадянки К., обвинуваченої за частиною 2 статті 140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому).

Головуючий суддя –Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1021/19.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що 03.12.2018 К., приймаючи пологи у громадянки Т., не проводила в ІІ періоді пологів постійний моніторинг серцебиття плоду, та, як наслідок, несвоєчасно діагностувала дистрес плоду у ІІ періоді пологів, не застосувала заходів для прискорення розродження, що призвело до виникнення асфіксії плоду навколоплідними водами, в результаті чого новонароджена дитина померла.

Санкція ч. 2 ст. 140 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.