flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 18-21 червня 2019 року та можуть становити суспільний інтерес

13 червня 2019, 13:22

10.00 година 18 червня 2019 року – справа стосовно громадянина С., бвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ст. 126-1 КК України (домашнє насильство).

Головуючий суддя – Свиргуненко Ю.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/942/19.

Про дату та час підготовчого судового засідання у даній справі буде повідомлено додатково.

Для інформації:

13 лютого 219 року близько 13.30 години Л., перебувючи у себе вдома, діючи умисно, усвідомлюючи свою перевагу у фізичному розвитку, з мотивів явної неповаги до існуючих норм співжиття, на грунті неприязних відносин вчинив відносно своєї матері Л. та сестри Р. дії фізичного та психологічного насильства, що виявилося у словесних образах останніх нецензурними словами, погрозах фізичною розправою, хапанні Л. за руки та виштовхуванні її на вулицю у холодну пору року без верхнього одягу, де Л. провела 3 години до прибуття рідних. 

Так С. обвинувачується у вчиненні домашнього насильства, тобто в умисному систематичному вчиненні фізичного, психологічного насильства до особи, з якою перебуває у сімейних відносинах, що призводить до фізичних, психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої особи, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 КК України.

До цього, протягом 2019 року, Л. 6 разів притягувався до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція статті 126-1 КК України передбачає покарання у виді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

13.00 година 19 червня 2019 року - справа стосовно громадянина Б., обвинуваченого за ч. 2 ст. 121 КК України, (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого) і громадянки Б., обвинуваченої за ч. 1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження) і ч. 3 ст. 135 КК України (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані й позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство та внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, що спричинило смерть потерпілого).

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1761/18.

Для інформації: 13 липня 2018 року близько 14 години Б. умисно наніс своїй 4-річній дочці 2 удари по голові дволітровою пляшкою наповненою водою та ще 1 удар кулаком також в область голови, через те, що остання відмовилася їсти.

За цими подіями спостерігала мати дитини, яка не втрутилася в побиття дитини, а навпаки, будучи обуреною поведінкою доньки, вдарила останню долонею в область потилиці, а після того, як донька опинилася на підлозі, надавила їй коліном в область лобка.

Незважаючи на те, що в дочки одразу погіршилося здоров’я, батьки не надали їй необхідної допомоги, не викликали лікаря, а батько відніс дочку на ліжко, в якому вона й померла 14 липня 2018 року близько 20 години.

Вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 135 КК України (залишення у небезпеці), карається обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк.

Вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження), карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

10.00 година 20 червня 2019 року – справа стосовно громадянина Л., обвинуваченого за частиною 1 статті 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

Головуючий суддя –Черкашина М.С.

Судді: Терещенко О.І., Свиргуненко Ю.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №584/713/19.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що 10.03.2019 у ході спільного розпиття спиртних напоїв у себе вдома за адресою: Сумська область, Путивльський район, с. Мачурища, між Л. та К. виникла сварка на побутовому грунті. Так Л., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, схопив молоток та ніж, які знаходились на столі у приміщенні кухні, та зайшовши до зали будинку, де перебувала К., умисно, маючи умисел на позбавлення життя потерпілої, з силою наніс металевою частиною молотка біля 20 ударів в область голови, тулубу та кінцівок останньої, а також за допомогою ножа наніс 2 удари в область лобу та правого стегна потерпілої, які ж життєво-важливими органами людини.

В результаті ударів К. відразу померла на місці події.

Санкція ч. 1 ст. 115 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.