flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 03 – 07 грудня 2018 року та можуть становити суспільний інтерес

30 листопада 2018, 11:26

13:30 година 04 грудня 2018 року - справа стосовно колишнього начальника відділу прикордонної служби «Нова Слобода» Сумського прикордонного загону К., обвинуваченого за ч. 3 ст. 368 КК України.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №584/218/16-к.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що будучи начальником відділу прикордонної служби «Нова Слобода» Сумського прикордонного загону, будучи працівником правоохоронного органу та службовою особою, яка займає відповідальне становище, на яку покладено виконання організаційно-розпорядчих функцій, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою особистого збагачення, вимагав та отримав від громадянина України неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів в сумі 1000 доларів США, чим вчинив одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дії з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

10.00 година 05 грудня 2018 року - справа стосовно громадянина Р., який обвинувачується в потрійному вбивстві та незаконному придбанні, носінні, зберіганні вибухової речовини без передбаченого законом дозволу.

Головуючий суддя – Терещенко О.І., судді Черкашина М.С., Кліщ О.В.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1717/18.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що 10 червня 2018 року в с. Старі Вирки, Білопільського району, Сумської області скоїв вбивство трьох осіб, двох з яких застрелив, а одного зарізав.

Крім цього, дана особа обвинувачується у незаконному придбанні, носінні та зберіганні вибухової речовини без передбаченого законом дозволу.

09.00 година 06 грудня 2018 року – справа стосовно директора ДП «Білопільський агролісгосп» К., який обвинувачується у вчиненні правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даним справам можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/2047/18, №573/2048/18.

Для інформації: К., обіймаючи посаду директора ДП «Білопільський агролісгосп», без поважних причин до 1 квітня 2018 року не подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік. Декларацію було подано 10 квітня 2018 року.

Крім того, 14 липня 2018 року К. продав за 330000 грн. автомобіль «Mitsubishi pajero», але протягом 10 днів з моменту отримання доходу не повідомив НАЗК про суттєві зміни в майновому стані.

10.00 година 06 грудня 2018 року – справа стосовно двох осіб - В. і П., обвинувачених за ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 263 КК України.

Головуючий суддя – Кліщ О.В., судді - Терещенко О.І., Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/479/18.

Для інформації: В. і П. обвинувачуються в тому, що за попередньою змовою вчинили напад, поєднаний з проникненням у житло, з метою заволодіння чужим майном і заволоділи таким майном, а саме: 1000 доларів США, 500 євро, 82050 грн., золотою обручкою і мобільним телефоном «Нокіа». Напад було поєднано з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу.

Крім того, П. обвинувачується в тому, що незаконно придбав, зберігав, перевозив, а згодом збув 1000 доларів США.

Також, П. незаконно придбав, зберігав, носив, а згодом збув вогнепальну нарізну короткоствольну вогнепальну стрілецьку зброю на базі 9 мм пістолета Макарова з глушником звуку пострілу, бойових припасів і вибухових речовин – 4-х патронів калібру 9х18 мм, корпусів осколкових ручних гранат ГРД-5, Ф-1, засобу підриву УЗРГМ-2, без передбаченого законом дозволу. А також незаконно придбав, зберігав, носив, а згодом передав вогнепальну зброю – обріз гладкоствольної мисливської рушниці ІЖ-К 16 калібру, без передбаченого законом дозволу.

Крім цього, В. незаконно придбав, зберігав і носив вибухові речовини – корпус ручної гранати Ф-1, обріз гладкоствольної мисливської рушниці ІЖ-К 16 калібру, без передбаченого законом дозволу.

13.00 година 06 грудня 2018 року – справа стосовно громадянина Ф., обвинуваченого в умисному вбивстві.

Головуючий суддя – Кліщ О.В., судді - Терещенко О.І., Свиргуненко Ю.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №574/718/18.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, з мотивів особистої неприязні, умисно наніс своєму діду не менше 13 ударів руками, ногами, металевою кочергою та іншими невстановленими в ході слідства тупими твердими предметами, від чого останній помер на місці події (ч. 1 ст. 115 КК України).

Крім того, Ф. також обвинувачується в незаконному придбанні, виготовленні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України).

09.15 година 07 грудня 2018 року – справа стосовно громадянина Л. про вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/2043/18.

Для інформації: Л., обіймаючи посаду спеціаліста землевпорядника Вирівської сільської ради, без поважних причин до 1 квітня 2018 року не подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік. Декларацію було подано 3 квітня 2018 року.

10.00 година 07 грудня 2018 року – справа стосовно фізичної особи – підприємця Є., який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

- ч. 2 ст. 366 КК України – складення та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів, завідомо неправдивих відомостей, що спричинили тяжкі наслідки;

- ч. 4 ст. 191 КК України – заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені у великих розмірах,

та інженера з технічного нагляду Я., який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

- ч. 2 ст. 366 КК України – видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинили тяжку наслідки;

- ч. 2 ст. 367 КК України – службова недбалість, тобто невиконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки.

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/523/18.

Для інформації: Є. обвинувачується в тому, що у 2015 році між Павлівською сільською радою Білопільського району і ФОП укладено договір на виконання ремонтно-будівельних робіт з реконструкції системи водопостачання двох вулиць, для чого останньому були перераховані бюджетні кошти. У подальшому підприємець вніс до офіційних документів завідомо неправдиву інформацію про перелік та об’єми фактично виконаних робіт, їх вартість та використані матеріали, у зв’язку з чим заволодів бюджетними коштами в сумі 179347 грн.

Інженер з технічного нагляду, обвинувачується в тому, що не переконавшись у повноті виконаних робіт підприємцем, підписав відповідні документи і закріпив їх печаткою.