flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 16 – 19 жовтня 2018 року та можуть становити суспільний інтерес

12 жовтня 2018, 11:48

11.00 година 16 жовтня 2018 року - кримінальне провадження відносно колишнього в. о. директора філії ПАТ «ДПЗКУ» «Буринський елеватор» Я., обвинуваченого за ч. 2 ст. 364 КК України. У судовому засіданні планується продовжити дослідження доказів.

Головуючий суддя – Кліщ О.В.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №574/768/17.

Для інформації: особа обвинувачується у зловживанні владою або службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди іншою фізичною або юридичною особою, використання службовою особою влади і службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки інтересам юридичної особи.

 

13.00 година 16 жовтня 2018 року - кримінальне провадження відносно громадянина Ш. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

- ч. 4 ст. 190 КК України – заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) вчинене у особливо великих розмірах;

- ч. 1 ст. 358 КК України – підроблення іншого офіційного документа, який видається та посвідчується громадянином-підприємцем, і який надає права, з метою використання його підроблювачем;

- ч. 4 ст. 358 КК України – використання завідомо підробленого документа.

Головуючий суддя – Свиргуненко Ю.М., судді – Терещенко О.І., Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №582/642/18.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що виконуючи ремонт доріг на території Курманівської сільської ради Недригайлівського району Сумської області, знаючи, що до запланованих витрат при ремонті дорожнього покриття включена вартість улаштування підстильних і вирівнювальних шарів основи з піску, фактично таких витрат не здійснив і заволодів коштами в сумі 520728 грн., що в 650 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

 

15.00 година 17 жовтня 2018 року - кримінальне провадження відносно колишнього оперуповноваженого відділу боротьби з етнічними організованими злочинними групами і злочинними організаціями з міжнародними зв’язками УКР УМВС України в Сумській області Г., обвинуваченого за ч. 3 ст. 368 КК України.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №574/109/16-к.

Для інформації: особа обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди, поєднаної з вимаганням цієї вигоди у значному розмірі від Х. і повторному одержанні неправомірної вигоди, поєднаної з вимаганням неправомірної вигоди у значному розмірі від Я.

 

10.00 година 18 жовтня 2018 року - кримінальне провадження відносно особи, яка обвинувачується в потрійному вбивстві та незаконному придбанні, носінні, зберіганні вибухової речовини без передбаченого законом дозволу.

Головуючий суддя – Терещенко О.І., судді Черкашина М.С., Кліщ О.В.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1717/18.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що 10 червня 2018 року в с. Старі Вирки, Білопільського району, Сумської області скоїв вбивство трьох осіб, двох з яких застрелив, а одного зарізав.

Крім цього, дана особа обвинувачується у незаконному придбанні, носінні та зберіганні вибухової речовини без передбаченого законом дозволу.

 

13.30 година 18 жовтня 2018 року - кримінальне провадження відносно двох осіб, обвинувачених за ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 263 КК України.

Головуючий суддя – Кліщ О.В., судді - Терещенко О.І., Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/479/18.

Для інформації: В. і П. обвинувачуються в тому, що за попередньою змовою вчинили напад, поєднаний з проникненням у житло, з метою заволодіння чужим майном і заволоділи таким майном, а саме: 1000 доларів США, 500 євро, 82050 грн., золотою обручкою і мобільним телефоном «Нокіа». Напад було поєднано з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу.

Крім того, П. обвинувачується в тому, що незаконно придбав, зберігав, перевозив, а згодом збув 1000 доларів США.

Також, П. незаконно придбав, зберігав, носив, а згодом збув вогнепальну нарізну короткоствольну вогнепальну стрілецьку зброю на базі 9 мм пістолета Макарова з глушником звуку пострілу, бойових припасів і вибухових речовин – 4-х патронів калібру 9х18 мм, корпусів осколкових ручних гранат ГРД-5, Ф-1, засобу підриву УЗРГМ-2, без передбаченого законом дозволу. А також незаконно придбав, зберігав, носив, а згодом передав вогнепальну зброю – обріз гладкоствольної мисливської рушниці ІЖ-К 16 калібру, без передбаченого законом дозволу.

Крім цього, В. незаконно придбав, зберігав і носив вибухові речовини – корпус ручної гранати Ф-1, обріз гладкоствольної мисливської рушниці ІЖ-К 16 калібру, без передбаченого законом дозволу.

 

14.30 година 18 жовтня 2018 року - кримінальне провадження відносно громадянина Б., обвинуваченого за ч. 2 ст. 121 КК України, (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого) і громадянки Б., обвинуваченої за ч. 1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження) і ч. 3 ст. 135 КК України (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані й позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство та внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, що спричинило смерть потерпілого).

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1761/18.

Для інформації: 13 липня 2018 року близько 14 години Б. умисно наніс своїй 4-річній дочці 2 удари по голові дволітровою пляшкою наповненою водою та ще 1 удар кулаком також в область голови, через те, що остання відмовилася їсти.

За цими подіями спостерігала мати дитини, яка не втрутилася в побиття дитини, а навпаки, будучи обуреною поведінкою доньки, вдарила останню долонею в область потилиці, а після того, як донька опинилася на підлозі, надавила їй коліном в область лобка.

Незважаючи на те, що в дочки одразу погіршилося здоров’я, батьки не надали їй необхідної допомоги, не викликали лікаря, а батько відніс дочку на ліжко, в якому вона й померла 14 липня 2018 року близько 20 години.

 

15.00 година 19 жовтня 2018 року - кримінальне провадження відносно директора обласного комунального закладу Сумської обласної ради «Сумська обласна дитячо-юнацька спортивна школа єдиноборств» Д., обвинуваченого за ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. У судове засідання викликані свідки.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №592/6171/17-к.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що будучи директором ОКЗ СОР «Сумська обласна дитячо-юнацька спортивна школа єдиноборств», своїми умисними діями, зловживаючи своїм службовим становищем, розтравив майно зазначеної школи, а саме: 14595 грн. 82 коп., чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 191 КК України, тобто розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Крім того, підписав і скріпив печаткою установи офіційні документи із завідомо неправдивими відомостями стосовно виконання інструктором-методистом посадових обов’язків з 16 квітня по 21 вересня 2012 року, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 366 КК України, тобто службове підроблення.

Також, повторно розтратив грошові кошти ОКЗ СОР «Сумська обласна дитячо-юнацька спортивна школа єдиноборств» у сумі 16346 грн. 85 коп., чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України, тобто розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно.

Крім цього, повторно підписав і скріпив печаткою установи офіційні документи із завідомо неправдивими відомостями стосовно виконання інструктором-методистом посадових обов’язків з 23 квітня по 01 жовтня 2014 року, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 366 КК України, тобто службове підроблення.