flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 08 – 12 жовтня 2018 року та можуть становити суспільний інтерес

05 жовтня 2018, 09:49

09 година 10 жовтня 2018 року – адміністративний матеріал відносно голови Гуринівської сільської ради Г., про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, передбачених ч. ч. 1,2 ст. 172-7 КУпАП.   

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1685/18.

Для інформації: Г., обіймаючи посаду голови Гуринівської сільської ради, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування, віднесеною до 4 категорії посад, відповідно до п.п. «в» п. 1 ч. 1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, в порушення вимог ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», не повідомив Гуринівську сільську раду або НАЗК про реальний конфлікт інтересів та прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів, чим вчинив адміністративні корупційні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 КУпАП.

 Зокрема, він не повідомив сільську раду про реальний конфлікт інтересів між ним та його дружиною і сином, які працюють у зазначеній раді, діючи в умовах реального конфлікту інтересів, використовуючи свої владні повноваження, протягом 2017-2018 років, видав розпорядження про преміювання своїх дружини і сина з наданням останнім явних переваг: надання явно більшого розміру премій по відношенню до інших працівників, які зазначені у розпорядженні.

10 година 10 жовтня 2018 року - кримінальне провадження щодо колишнього начальника відділу прикордонної служби «Нова Слобода» Сумського прикордонного загону К., обвинуваченого за ч. 3 ст. 368 КК України.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №584/218/16-к.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що будучи начальником відділу прикордонної служби «Нова Слобода» Сумського прикордонного загону, будучи працівником правоохоронного органу та службовою особою, яка займає відповідальне становище, на яку покладено виконання організаційно-розпорядчих функцій, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою особистого збагачення, вимагав та отримав від громадянина України неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів в сумі 1000 доларів США, чим вчинив одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дії з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

14 година 11 жовтня 2018 рокукримінальне провадження відносно громадянина Б., обвинуваченого за ч. 2 ст. 121 КК України, (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого) і громадянки Б., обвинуваченої за ч. 1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження) і ч. 3 ст. 135 КК України (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані й позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство та внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, що спричинило смерть потерпілого).

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1761/18.

Для інформації: 13 липня 2018 року близько 14 години Б. умисно наніс своїй 4-річній дочці 2 удари по голові дволітровою пляшкою наповненою водою та ще 1 удар кулаком також в область голови, через те, що остання відмовилася їсти.

За цими подіями спостерігала мати дитини, яка не втрутилася в побиття дитини, а навпаки, будучи обуреною поведінкою доньки, вдарила останню долонею в область потилиці, а після того як донька опинилася на підлозі надавила їй коліном в область лобка.

Незважаючи на те, що в дочки одразу погіршилося здоров’я, батьки не надали їй необхідної допомоги, не викликали лікаря, а батько відніс дочку на ліжко, в якому вона й померла 14 липня 2018 року близько 20 години.

10 година 12 жовтня 2018 року - кримінальне провадження щодо фізичної особи – підприємця Є., який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

- ч. 2 ст. 366 КК України – складення та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів, завідомо неправдивих відомостей, що спричинили тяжкі наслідки;

- ч. 4 ст. 191 КК України – заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені у великих розмірах,

та інженера з технічного нагляду Я., який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

- ч. 2 ст. 366 КК України – видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинили тяжку наслідки;

- ч. 2 ст. 367 КК України – службова недбалість, тобто невиконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки.

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/523/18.

Для інформації: Є. обвинувачується в тому, що у 2015 році між Павлівською сільською радою Білопільського району і ФОП укладено договір на виконання ремонтно-будівельних робіт з реконструкції системи водопостачання двох вулиць, для чого останньому були перераховані бюджетні кошти. У подальшому підприємець вніс до офіційних документів завідомо неправдиву інформацію про перелік та об’єми фактично виконаних робіт, їх вартість та використані матеріали, у зв’язку з чим заволодів бюджетними коштами в сумі 179347 грн.

Інженер з технічного нагляду, обвинувачується в тому, що не переконавшись у повноті виконаних робіт підприємцем, підписав відповідні документи і закріпив їх печаткою.

10 година 12 жовтня 2018 рокукримінальне провадження відносно колишніх прокурора прокуратури м. Сум С. і слідчої слідчого відділу Сумського МВ УМВС України в Сумській області П., обвинувачених за ч. 2 ст. 372 КК України.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №591/983/16-к.

Для інформації: колишній прокурор прокуратури м. Сум С. обвинувачується в тому, що своїми умисними діями, які полягали в притягненні 27 січня 2014 року завідомо невинуватих Т.О., Т.Ю. і 28 січня 2014 року завідомо невинуватого К. до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину, а також поєднане з іншою фальсифікацією, вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 372 КК України.

Колишня слідча слідчого відділу Сумського МВ УМВС України в Сумській області П. своїми умисними діями, які полягали у притягненні 27 січня 2014 року завідомо невинного Т. до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину, а також поєднане з іншою фальсифікацією, вчинила злочин, передбачений ч. 2 ст. 372 КК України.