flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 15-19 січня 2024 року та можуть становити суспільний інтерес

12 січня 2024, 13:23

09.00 година 16 січня 2024 року - кримінальне провадження стосовно громадянина К., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 436-2 Кримінального кодексу України.

Головуючий суддя –  Замченко А.О.

 Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/2467/23.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що неодноразово в точно невстановлений досудовим розслідуванням день, перебуваючи в с. Рижівка Сумського району Сумської області, в присутності односельчан  підтримував та виправдовував збройну агресію російської федерації проти України. Говорив, що  нарешті дочекався війська рф, і що життя тепер стане кращим, висловлював незадоволення українською владою та вихваляв владу рф. Також говорив, що останні знищать бандерівську владу.  

Санкція частини 1 статті 436-2 КК України передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

10.30 година 16 січня 2024 року - кримінальне провадження стосовно громадянина П. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 152 Кримінального кодексу України (згвалтування неповнолітньої особи).

Головуючий суддя –  Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/2307/23.

Для інформації: 

Згідно з пред’явленим обвинуваченням П., будучи обізнаним, що донька його співмешканки - С. є неповнолітньою, тобто особою, яка не досягла вісімнадцятирічного віку, з метою задоволення своєї статевої пристрасті протягом 2021-2023 років вчиняв дії сексуального характеру, пов’язані з проникненням в тіло неповнолітньої С. з використанням геніталій, без добровільної згоди останньої (зґвалтування). Всього обвинувальний акт містить 24 епізоди таких дій.

Внаслідок вчинення П. стосовно своєї неповнолітньої падчерки С. вищезазначених дій, остання завагітніла та була доставлена на 40-му тижні вагітності до КНП СОР «Обласний клінічний перинатальний центр», де народила мертву доношену дитину.