flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 25 – 29 грудня 2023 року та можуть становити суспільний інтерес

25 грудня 2023, 13:22

08.50 година 26 грудня 2023 року – кримінальне провадження стосовно громадянина О., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

Головуючий суддя – Замченко А.О. 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/2316/23.

Для інформації:  

О. обвинувачується в тому, що 06.10.2023 в точно невизначений час він знаходився в кімнаті свого будинку, розташованого в с. Ободи, Сумського району Сумської області, де відпочивав на дивані. В цей час до кімнати зайшов Ф., який мешкав у цьому ж будинку, безпричинно почав ображати О. та наніс йому кілька ударів руками по різним частинам тіла. У ході сварки О. штовхнув Ф. на диван.

В подальшому О. взяв у сусідній кімнаті дерев'яну палицю, повернувся до кімнати, де лежав на дивані Ф., та наніс останньому багаточисельні удари в область голови і невизначену кількість ударів в область тулуба, загалом не менше 24 ударів.

Від отриманих тілесних ушкоджень Ф. помер на місці події.

10.30 година 27 грудня 2023 року – кримінальне провадження за обвинувальним актом за фактами незаконного перешкоджання у січні 2014 року організації та проведення зборів та мітингів у м. Суми шляхом безпідставного притягнення громадян, які приймали в них участь, до кримінальної відповідальності та тримання їх під вартою в якості міри запобіжного заходу, а також за фактом вчинення завідомо незаконного затримання, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 371, частиною 1 статті 372, статтею 340, частиною 2 статті 343 Кримінального кодексу України.

Головуючий суддя – Свиргуненко Ю.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №592/7744/18.

10.00 година 27 грудня 2023 року - кримінальне провадження стосовно громадянина Є. який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 27, частиною 5 статті 191, частиною 3 статті 27, частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України.

Головуючий суддя –  Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1878/22.

Для інформації:  

Є. обвинувачується в організації вчинення іншими співучасниками розтрати чужого майна, яке перебувало в їхньому віданні, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі та вчинення іншими учасниками за попередньою змовою групою осіб службового підроблення, що полягало у складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

13.00 година 27 грудня 2023 року - кримінальне провадження стосовно громадянина П. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 152 Кримінального кодексу України (згвалтування неповнолітньої особи). В судовому засіданні досліджували письмові докази.

Головуючий суддя –  Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/2307/23.

Для інформації: 

Згідно з пред’явленим обвинуваченням П., будучи обізнаним, що донька його співмешканки - С. є неповнолітньою, тобто особою, яка не досягла вісімнадцятирічного віку, з метою задоволення своєї статевої пристрасті протягом 2021-2023 років вчиняв дії сексуального характеру, пов’язані з проникненням в тіло неповнолітньої С. з використанням геніталій, без добровільної згоди останньої (зґвалтування). Всього обвинувальний акт містить 24 епізоди таких дій.

Внаслідок вчинення П. стосовно своєї неповнолітньої падчерки С. вищезазначених дій, остання завагітніла та була доставлена на 40-му тижні вагітності до КНП СОР «Обласний клінічний перинатальний центр», де народила мертву доношену дитину.