flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 30 січня – 03 лютого 2023 року та можуть становити суспільний інтерес

27 січня 2023, 14:36

09.30 година 30 січня 2023 року – кримінальне провадження стосовно громадянина Б., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 436-2 Кримінального кодексу України.

Головуючий суддя – Свиргуненко Ю.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №592/584/22.

Для інформації: громадянин Б. обвинувачується у поширенні матеріалів, в яких містяться: виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році, представників збройних формувань російської федерації, іррегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих російською федерацією, а також працівників окупаційної  адміністрації російської федерації, яку складають її державні органи і структуру, функціонально відповідальні за управлінні тимчасово – окупованими територіями України.

Санкція частини 1 статті 436-2 КК України передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

 

14.00 година 30 січня 2023 року - кримінальне провадження стосовно громадянина Є., який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 27, частиною 5 статті 191, частиною 3 статті 27, частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України.

Головуючий суддя –  Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1878/22.

Для інформації:  

Громадянин Є. обвинувачується в організації вчинення іншими співучасниками розтрати чужого майна, яке перебувало в їхньому віданні, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі та вчинення іншими учасниками за попередньою змовою групою осіб службового підроблення, що полягало у складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Санкція частини 5 статті 191 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Санкція частини 1 статті 366 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

09.00 година 31 січня 2023 року - кримінальне провадження стосовно громадянина В., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації).

 

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/116/23.

Для інформації:

22.12.2022 в приміщення першого відділу Сумського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки громадянин В. отримав повістку про явку на 09.00 28.12.2022 для подальшого відправлення до в/ч № А-4053.

Однак, діючи умисно з метою ухилення від  призову за мобілізацією без поважних на те причин, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх наслідки і, бажаючи їх настання, будучи придатним до військової служби та не маючи права на відстрочку від призову на військову службу за мобілізацією, В. 28.12.2022 не з`явився до першого відділу Сумського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для подальшого відправлення до військової частини та не прибув до неї без поважних на те причин.

Санкція статті 336 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років. 

13.30 година 01 лютого 2023 року - кримінальне провадження за обвинувальним актом за фактами незаконного перешкоджання у січні 2014 року організації та проведення зборів та мітингів у м. Суми шляхом безпідставного притягнення громадян, які приймали в них участь, до кримінальної відповідальності та тримання їх під вартою в якості міри запобіжного заходу, а також за фактом вчинення завідомо незаконного затримання, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 371, частиною 1 статті 372, статтею 340, частиною 2 статті 343 Кримінального кодексу України.

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №592/7744/18.

Для інформації: санкція частини 3 статті 371 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Санкція частини 1 статті 372 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Санкція статті 340 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до 2 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Санкція частини  2 статті 343 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 4 років.

 13.30 година 01 лютого 2023 року – кримінальне провадження стосовно громадянина К., обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 332, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, громадянина Ш., обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України та громадянина С., обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

Головуючий суддя  –  Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/71/23.

 

Для інформації: К. обвинувачується у пособництві в підробленні офіційних документів про навчання, використанні завідомо підробленого документу та сприянні незаконному переправленню через державний кордон України шляхом надання порад щодо кількох осіб.

Ш. та С. обвинувачуються у пособництві в підробленні офіційного документу та у використанні завідомо підробленого документу.