flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 22-26 серпня 2022 року та можуть становити суспільний інтерес

19 серпня 2022, 13:52

13.30 година 22 серпня 2022 року – кримінальне провадження стосовно стосовно громадянина С., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 КК України (порушення Правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого), у зв'язку з неявкою представника цивільного відповідача.

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/399/22.

Для інформації:

19 грудня 2021 року близько 20 години 09 хвилин громадянин С., керуючи автомобілем ВАЗ-21093, рухався по автодорозі Суми-Путивль-Глухів з м. Білопілля в м. Ворожба. Перебуваючи в м. Ворожба, С. побачив зустрічний автомобіль, який засліпив його світлом фар, тим самим спричинивши небезпеку руху останнього. Продовжуючи рух, С. не вжив заходів для зменшення швидкості та здійснив наїзд на велосипедистів Н. та Г.  

Від отриманих травм Г. померла на місці події, а Н. отримав тілесні ушкодження середньої тяжксті.

         Санкція частини 2 статті 286 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

10.00 година 23 серпня 2022 року - кримінальне провадження стосовно колишнього директора КП «Водоканал Білопілля» Р., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1508/21.

Для інформації: В період з 01.01.2018 по 20.06.2019 КП «Водоканал Білопілля», незважаючи на відсутність дозволу на користування надрами (підземними водами), незаконно здійснювало видобування підземних вод зі свердловини.

 В той же час, громадянин Р., який на той час був директором вказаного вище підприємства, маючи необхідні знання та досвід у сфері водопостачання, будучи наділеним адміністративно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями, в порушення вимог ст. ст. 16,19, 21,23 Кодексу України про надра, ст. 16 ЗУ «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», ст. 1 ЗУ «Про перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності», не вжив вичерпних заходів для отримання спеціального дозволу на користування надрами, внаслідок чого КП «Водоканал Білопілля» продовжив господарську діяльність щодо незаконного забору та використання підземних вод.

За результатами перевірки Державною екологічною інспекцією в Сумській області складено розрахунок відшкодування збитків, обумовленим самовільним використанням водних ресурсів при відсутності дозвільних документів, відповідно до якого сума збитків становить 2 335 289 грн. 92 коп.

 Санкція частини 2 статті 367 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.