flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 11-13 жовтня 2021 року та можуть становити суспільний інтерес

08 жовтня 2021, 14:21

10.00 година 11 жовтня 2021 року -  кримінальне провадження стосовно громадян Ф., Т., та К., обвинувачених за частиною 4 статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу, вчинена групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки).

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/38/20.

Для інформації: у невстановлений в ході досудового слідства день у громадян Ф., Т. та К. виник злочинний умисел на незаконну порубку дерев захисних лісонасаджень, розташованих неподалік с. Білани Білопільського району Сумської області, з метою їх подадьшої реалізації.

Так Ф., Т. та К.  на автомобілі УАЗ прибули на дільницю Ворожба-Люботин на перегоні Вири-Амбари, неподалік від с. Білани Білопільського району Сумської області, на якій знаходяться лісонасадження, що належать виробничому підрозділу «Сумська дистанція захисних лісонасаджень» регіонального підрозділу регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця», без спеціального на те дозволу здійснили незаконний поруб 14 дерев породи «дуб» та 5 дерев породи «клен», чим завдали матеріальної шкоди на суму 258 809, 43 грн.

11.00 година 13 жовтня 2021 року - кримінальне провадження стосовно громадянина В., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 2861 КК України (порушення Правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння, кваліфікуючою ознакою якого є «смерть потерпілого»).

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1631/21.

Для інформації:

26 серпня 2021 року близько 12 години 20 хвилин громадянин В., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння (згідно даних газоаналізатору Drager alcotest 6820 вміст алкоголю в крові 2,51‰), чим заздалегідь позбавив себе можливості правильно оцінювати дорожню обстановку і координувати свої дії, рухався по вул. Макаренка в сторону вул. Сумської в м. Білопілля на належному йому автомобілі ВАЗ. Продовжуючи рух по вказаній вулиці, В., проявляючи кримінальну протиправну недбалість, передбачаючи можливість настання суспільно-небезпечних наслідків свого діяння, але легковажно розраховуючи на їх відвернення, не впорався з керуванням і здійснив наїзд на пішохода Ш., яка стояла на тротуарній доріжці біля будинку. Внаслідок ДТП Ш. отримала тілесні ушкодження, від яких 29.08.2021 померла в лікарні.