flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 15-19 лютого 2021 року та можуть становити суспільний інтерес

12 лютого 2021, 11:31

10.00 година 15 лютого 2021 року - кримінальне провадження стосовно громадянина Х., підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

Головуюча суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/143/21.

Для інформації: Для інформації: досудовим розслідуванням встановлено, що 23.12.2020 близько 08.50 громадянин Х. рухався на тракторі МТЗ 82 з причіпом по вул. Макаренка в м. Білопілля та під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху проявив неуважність, в результаті чого допустив наїзд на пішохода К., яка переходила проїжджу частину дороги на правій смузі проїжджої частини автодороги відносно руху автомобіля, після чого зупинився на узбіччі.

Від отриманих тілесних ушкоджень К. померла на місці дорожньо – транспортної події.

13.00 година 16 лютого 2021 року - кримінальне провадження стосовно К., обвинуваченої за частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому).

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1021/19.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що 03.12.2018 К., приймаючи пологи у громадянки Т., не проводила в ІІ періоді пологів постійний моніторинг серцебиття плоду, та, як наслідок, несвоєчасно діагностувала дистрес плоду у ІІ періоді пологів, не вжила заходів для прискорення розродження, що призвело до виникнення асфіксії плоду навколоплідними водами, в результаті чого новонароджена дитина померла.

Санкція частини 2 статті 140 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

13.15 година 18 лютого 2021 року - кримінальне провадження стосовно колишнього в. о. директора філії ПАТ «ДПЗКУ» «Буринський елеватор» Я., обвинуваченого за частиною 2 статті 364 КК України.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №574/768/17.

Для інформації: особа обвинувачується у зловживанні владою або службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди іншою фізичною або юридичною особою, використання службовою особою влади і службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки інтересам юридичної особи.

14.00 година 18 лютого 2021 року - кримінальне провадження за обвинувальним актом за фактами незаконного перешкоджання у січні 2014 року організації та проведення зборів та мітингів у м. Суми шляхом безпідставного притягнення громадян, які приймали в них участь, до кримінальної відповідальності та тримання їх під вартою в якості міри запобіжного заходу, а також за фактом вчинення завідомо незаконного затримання, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 371, частиною 1 статті 372, статтею 340, частиною 2 статті 343 Кримінального кодексу України.

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №592/7744/18.

Для інформації: санкція частини 3 статті 371 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Санкція частини 1 статті 372 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Санкція статті 340 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до 2 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Санкція частини  2 статті 343 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 4 років.