flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У зв’язку з викликом свідків відкладено судовий розгляд кримінального провадження стосовно чоловіка, який обвинувачується в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації

20 березня 2024, 10:58

У зв’язку з викликом свідків на 09:00 годину 28.03.2024 відкладено судовий розгляд кримінального провадження стосовно громадянина І., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період). 

Головуючий суддя –  Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/406/24.

Для інформації: перебуваючи на військовому обліку, будучи військовозобов’язаним, у зв’язку з оголошенням загальної мобілізації і призовом на військову службу в ЗСУ за мобілізацією громадянин І. пройшов військово-лікарську комісію, за наслідками якої його визнано придатним для проходження військової служби. 14.02.2024 об 11:20 годині військовозобов’язаному І. була вручена повістка про явку для відправки 21.02.2024 о 06:30 годині до першого відділу РТЦК та СП та подальшого відправлення у військову частину А3990 для проходження військової служби під час мобілізації, а також попереджено про кримінальну відповідальність у разі відмови від проходження військової служби. Проте, будучи достовірно обізнаним про проведення на території України мобілізації, громадянин І. без поважних причин свідомо не прибув 21.02.2024 о 06:30 годині до першого відділу Сумського районного ТЦК та СП за адресою: Сумська область, м. Білопілля, вул. Соборна, 46, для проходження служби до військової частини А3990.

Після того, діючи умисно, будучи попередженим про кримінальну відповідальність за ухилення від призову за мобілізацією, громадянин І. без поважних причин, не маючи права на відстрочку від призову за станом здоров’я та інших поважних причин, умисно ухилився від виконання свого конституційного обов’язку та ухилився від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період.  

Санкція статті 336 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.